- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δεν έχει σταματημό…

Του Τάσου Βακφάρη

 

Πως να σταματήσεις τα χορτάρια που βλαστάνουν ανάμεσα σε χαλίκια και πέτρες τραχιές, άλλες αστραφτερές που γυαλίζουν στο φως και άλλες μουντές και κακοδιάθετες σαν συννεφιασμένης αργίας εορτή. Μάταια προσπαθείς να αντισταθείς στη λαχτάρα και στην αδημονία της νιότης τους, άδικος κόπος να ορίσεις αυλακιά να ξεθαρρέψουν σε δρόμο ήδη χαραγμένο και περπατημένο. Είναι άγρια και ατίθασα σαν εκκολαπτόμενοι λέοντες που αλλάζουν τρίχωμα στην παγανιά τους.

Δεν έχει σταματημό…

Πως να εμποδίσεις το νερό που τρέχει χωρίς σταματημό ανά τη Γη. Νικάει εμπόδια φυσικά και τεχνητά χαρίζοντας ζωή σε κάθε αιτούντα αυτής. Πως να σταματήσεις τη βροχή από έναν ουρανό που καημό το έχει να ξεσπαθώσει και να αλαφρύνει, άλλωστε τα λιμνάζοντα ύδατα δεν Αγιάζονται μόνο το γάργαρο και διψασμένο ποτάμι έχει το προνόμιο τούτο.

Δεν έχει σταματημό…

Ένα ανθρωπάκι που μεγαλώνει δεν έχει σταματημό ποτέ. Αναπτύσσει και ανθίζει το λογισμό του για να κατακτήσει τους στόχους του. Ζωγραφίζει τον ήλιο σε ένα παράθυρο που δεν υπάρχει και ανάβει τα αστέρια μόλις τελέψουν. Πως να αρνηθείς το χαμόγελο του στο παιχνίδι, ποιος είσαι εσύ που τοίχος θα γενείς στη γυρεψιά ετούτη. Μοναχά, να, πρέπει να γίνεις φύλακας τους καμιά φορά για να μην χάσουν το δρόμο τους και ξεχάσουν το γυρισμό. Να σκουπίσεις το δάκρυ που θα τους μεγαλώσει και να μείνεις ζεστή αγκαλιά που θα τα παρηγορήσει σαν φυσάει δυνατά και λυγάνε τα κλαριά τους…

Δεν έχει σταματημό…

Ευτυχώς δεν έχει…

Ευτυχώς..