- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Διαμαρτυρία υποψήφιου αιρετού ΑΠΥΣΔΕ Δ. Μακεδονίας

Του Βασίλη Κερμενιώτη

 

1. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!

Το μεσημέρι της 26ης Οκτωβρίου ε.έ. δέχτηκα ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα:

― «Καλημέρα σας. Λέγομαι Νικηφόρος Κωνσταντίνου και είμαι ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ», μου είπε ένας ευγενικός κύριος.

― «Προς τί η τιμή κ. πρόεδρε;» τον ρώτησα.

― «Καταθέσατε στην ΟΛΜΕ μία αίτηση υποψηφιότητας για τις εκλογές του ΚΥΣΔΕ, με ψηφοδέλτιο που φέρει το όνομα: “Αντίσταση στον Αριστερόστροφο Φασισμό”. Εδώ, οι αριστερές παρατάξεις δεν δέχονται με τίποτα να προωθήσει η ΟΛΜΕ στο Υπουργείο ψηφοδέλτιο με αυτή την ονομασία»

            Κατάλαβα αμέσως τι συμβαίνει, ωστόσο τον ξαναρώτησα:

 ― «Τι ακριβώς είναι αυτό που τους πείραξε κ. πρόεδρε;»

― «Η λέξη “φασισμός”. Θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η λέξη σε ένα ψηφοδέλτιο που αφορά την Εκπαίδευση. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, θα πρέπει ή να αλλάξετε την ονομασία ή να απευθυνθείτε εσείς απευθείας στο Υπουργείο Παιδείας για να υποβάλλετε την υποψηφιότητά σας, και όχι μέσω της ΟΛΜΕ».

Μάλιστα. Τους πείραξε τους αριστερούς μεγαλοσυνδικαλιστές της ΟΛΜΕ αυτή η «κακή» λέξη· η λέξη «φασισμός». Έθιξε τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες. Ουδόλως, όμως, τους ενόχλησε η αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας που υποχρεώνει χιλιάδες συναδέλφους, δασκάλους και καθηγητές, να παρανομήσουν και να διαπράξουν ποινικά αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα, τελώντας το αδίκημα του προσηλυτισμού εις βάρος ανήλικων μαθητών και εφαρμόζοντας αντισυνταγματικές διαταγές!1 (Διδάσκοντας τα αντίχριστα νέα «θρησκευτικά» που έχουν κριθεί αντισυνταγματικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας)

Καθόλου δεν «θίχτηκαν» οι «δημοκρατικές ευαισθησίες» των αριστερών «Γραμματέων και Φαρισαίων» της ΟΛΜΕ από την φασιστική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που επιχειρεί να ολοκληρώσει αυτό που δεν κατάφεραν οι Οθωμανοί στην τουρκοκρατία, δηλαδή να αλλαξοπιστήσουν τα παιδιά του ελληνικού λαού! Και το κάνει αυτό, η εκκλησιομάχος Κυβέρνηση, περιφρονώντας ―εκτός από το Σύνταγμα― το ελληνικό και το Διεθνές Δίκαιο καθώς και την “Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”!2 Και προχωρεί αδίστακτα σ’ αυτό το τόλμημα, αδιαφορώντας για τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες της «Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων»3, της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και των περισσότερων μητροπολιτών!4 Πρωτοφανής ρατσιστική μεταχείριση εις βάρος μόνο των Ορθοδόξων μαθητών! Στα παιδιά των αλλοδόξων (μουσουλμάνων, Εβραίων και Ρωμαιοκαθολικών) επιτρέπει να διδάσκονται τα θρησκευτικά αποκλειστικά με βάση το δικό τους δόγμα και με καθηγητές της επιλογής τους!5

Μπροστά σ’ αυτό το πνευματικό «Έγκλημα» και «Παιδομάζωμα», σ’ αυτόν τον Φασισμό με κεφάλαιο φι, σ’ αυτόν τον πνευματικό «βιασμό» των παιδιών μας οι αριστεροί συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ «κρατούν το φανάρι» και καμώνονται τώρα ότι …τους σκανδάλισε η λέξη «φασισμός»! Ω της υποκρισίας!

Φυσικά, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι αυτό που τους πείραξε δεν ήταν η λέξη «φασισμός», αλλά η λέξη «αριστερόστροφος», γιατί παραπέμπει στην ιστορική ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα: «Μας κυβερνούν μειοψηφίες που καταστρέφουν τη χώρα μας οχυρωμένοι πίσω από εκλογικές αλχημείεςΠεριφρονώ και μάχομαι το Φασισμό σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του: Την αριστερόστροφη»6 (4 Φεβρουαρίου του 2018)

Αυτός ο λόγος του μεγάλου αριστερού μουσικοσυνθέτη (που βίωσε φυλακές και εξορίες) είναι «αστροπελέκι» που κατακαίει τα κεφάλια των αριστερών και ιδιαίτερα των Συριζαίων!

2. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, επικοινώνησα με τον άλλο συνάδελφο της παράταξης. Σε δύο ώρες εξέπνεε και η τελευταία προθεσμία, κι έτσι αποφασίσαμε να μην ασχοληθούμε με το Υπουργείο, αλλά να διαγράψουμε τη λέξη «φασισμός» αντικαθιστώντας την με τρεις τελείες. Έτσι, η ονομασία έγινε: «Αντίσταση στον αριστερόστροφo …». Πήγα στον υπολογιστή μου και έστειλα, με email, την αλλαγή στη Γραμματεία της ΟΛΜΕ, επισυνάπτοντας και το λογότυπο της παράταξης που μόλις το είχαμε τελειώσει μετά από επίπονη επεξεργασία στο Photoshop. Στις 2:30 το απόγευμα με ξαναπαίρνει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ:

― «Μας τηλεφώνησαν από το Υπουργείο και μας κατσάδιασαν πολύ άσχημα! “Πώς τολμήσατε και μας στείλατε ψηφοδέλτιο που στο λογότυπό του εμπεριέχεται μία σβάστικα, ένα σύμβολο που έχει καταδικαστεί από την ανθρωπότητα;” μάς είπαν. Κακώς τη βάλατε στο λογότυπό σας» μού είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

― «Μα, κ. πρόεδρε» του είπα «αυτό το σύμβολο το έχουν χρησιμοποιήσει, επανειλημμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ 7, η ΑΔΕΔΥ 8, διάφορες ΕΛΜΕ 9 της χώρας και αριστερές παρατάξεις 10. Όπως το χρησιμοποιήσαν όλοι αυτοί για να καυτηριάσουν τον ακροδεξιό φασισμό, έτσι το χρησιμοποιήσαμε κι εμείς για να κριτικάρουμε τον αριστερόστροφο φασισμό. Δηλαδή, όλοι έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη σβάστικα, εκτός από εμάς; Εντάξει λοιπόν· θα τη διαγράψουμε κι αυτήν» τού είπα.

― «Κοιτάξτε· εμείς τα ψηφοδέλτια τα στείλαμε, με email, πριν λίγη ώρα στο Υπουργείο Παιδείας, οπότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Υπουργείο», μού είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και κλείσαμε φιλικά το τηλέφωνο.

Πράγματι, επικοινώνησα με το Υπουργείο μέσω του σχετικού email που έγραφε η εγκύκλιος για τις εκλογές του ΚΥΣΔΕ (dppe@minedu.gov.gr), αλλά δεν έλαβα καμία απολύτως απάντηση! Λίγες μέρες αργότερα διαπιστώσαμε ότι η παράταξή μας δεν περιλαμβάνεται στις παρατάξεις που θα συμμετάσχουν στις εκλογές του ΚΥΣΔΕ.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, ότι στις 24/2/2005 η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε κάποιες προτάσεις απαγόρευσης των ναζιστικών συμβόλων στα 25 κράτη μέλη της, «φοβούμενη ότι μια τέτοια απαγόρευση θα επέφερε πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης».11 Η μοναδική χώρα που δεν επέτρεπε τη χρήση των συμβόλων αυτών ήταν η Γερμανία που κι αυτή άρχισε σιγά-σιγά να αίρει την απαγόρευση.12

3. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ PORTAL «ALFAVITA»!

Πριν λίγες μέρες, η (αριστερή) ιστοσελίδα εκπαιδευτικής ενημέρωσης «Alfavita» δημοσίευσε το λογότυπο και την διακήρυξη της παράταξής μας.13 Βλέποντας την ανάρτηση δοκίμασα διπλή έκπληξη· μία ευχάριστη και μια δυσάρεστη. Ευχάριστη γιατί, επιτέλους, το «Alfavita» φιλοτιμήθηκε να δημοσιεύσει και κάτι που του έστειλα. Μέχρι τώρα έκανε συνεχώς λογοκρισία στα εμπεριστατωμένα άρθρα που του προωθούσα (Ίσως γιατί ασκούσαν πολύ σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία).

Ωστόσο, ένιωσα και δυσάρεστη έκπληξη για τον τίτλο του που ήταν άκρως συκοφαντικός και ψευδής: «Ακυρώθηκε ακροδεξιό ψηφοδέλτιο στο ΚΥΣΔΕ Δ. Μακεδονίας»!14 Κατ’ αρχάς, ο τίτλος αυτός προκάλεσε σύγχυση στους συναδέλφους: η ακύρωση έγινε μόνο για τις εκλογές του ΚΥΣΔΕ. Στις εκλογές του ΑΠΥΣΔΕ Δ. Μακεδονίας η παράταξή μας συμμετέχει κανονικά. Κατά δεύτερον, πού το είδαν το «ακροδεξιό» ψηφοδέλτιο οι κύριοι του «Alfavita»; Δεν διάβασαν την διακήρυξή μας που εξηγεί ότι ο συμβολισμός του λογότυπου που χρησιμοποιήσαμε θέλει να καταδείξει ότι «Ο Φασισμός δεν έχει συγκεκριμένο “χρώμα”. Δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο της ακροδεξιάς, αλλά αφορά κάθε πολιτικό χώρο, όταν αυτός διολισθαίνει σε αντιδημοκρατικές πολιτικές, όπως σήμερα η πολιτική της αριστερής Κυβέρνησης»;15

Εκτός από τον ψευδή και συκοφαντικό τίτλο που έβαλε το «Alfavita», πριν δημοσιεύσει την ανακοίνωσή μας φρόντισε να μας «θάψει» και με ένα δηλητηριώδες και απαξιωτικό σχόλιο! Το μόνο που κατάφερε όμως είναι να εκτεθεί. Έδειξε τόσο κραυγαλέα την φιλοκυβερνητική του θέση χωρίς να κρατήσει ούτε καν κάποια προσχήματα!

Ως συνδικαλιστής, τα προηγούμενα χρόνια κατέβαινα συνέχεια στις εκλογές με αριστερές παρατάξεις. Μάλιστα, το 2014 έκανα αγώνα για να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και όταν πηγαίναμε για ενημέρωση στα σχολεία είχα δίπλα μου ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα κατέχει πολύ υψηλή διοικητική θέση στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Τόσο οι αριστεροί της ΟΛΜΕ όσο και του «Alfavita» θα πρέπει, επιτέλους, να καταλάβουν ότι η λογοκρισία τελείωσε το 1974! Επίσης, ας έχουν υπ’ όψη τους ότι η λογοκρισία είναι το σήμα-κατατεθέν του Φασισμού!

 

4. ΜΗΠΩΣ ΟΛ’ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΘΙΞΑΜΕ ΤΗΝ «ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ» ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Πιστεύω ότι όλες αυτές οι δικαιολογίες που επικαλέστηκαν οι επικριτές μας για να μας λογοκρίνουν και να μας συκοφαντήσουν είναι προφάσεις. Θεωρώ ότι η πραγματική αιτία είναι ότι διαπράξαμε ένα «θανάσιμο αμάρτημα»: Θίξαμε τον «αλάθητο Πάπα» της Ελλάδας· την «Ιερή Αγελάδα» που λέγεται “Αριστερά”! Όποιος τολμήσει και ψελλίσει τον παραμικρό λόγο αμφισβήτησης ή κριτικής απέναντί της, αυτόματα «τσουβαλιάζεται» με τη «Χρυσή Αυγή» και παίρνει, «αυτοδίκαια», την ταμπέλα του «εθνικιστή» του «ρατσιστή» και του «φασίστα»!

Αυτό είναι ένα από τα πολλά γνωρίσματα του «αριστερόστροφου» Φασισμού, ο οποίος δεν είναι κάτι το καινούργιο· δεν είναι ένα «φρούτο» που ευδοκιμεί μόνο στα πολιτικά «χωράφια» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει ιστορία 100 ετών: Η Επανάσταση των Μπολσεβίκων στη Ρωσία, το 1918, ξεκίνησε με ελπίδες και με τη συμμετοχή του λαού. Γρήγορα όμως πέρασε στα χέρια τυχοδιωκτών που εγκατέστησαν σ’ όλη την Ανατολική Ευρώπη ένα στυγνό ολοκληρωτικό Καθεστώς. Στο όνομα του Κομμουνισμού έγιναν φρικτά εγκλήματα: Δολοφονίες αντιφρονούντων, βασανισμοί, φυλακίσεις, εξορίες στη Σιβηρία, γενοκτονίες… Τα εγκλήματα του «Πατερούλη» Στάλιν ήταν χειρότερα από εκείνα του Χίτλερ!

 Φυσικά, η λογοκρισία ήταν ασφυκτική και διαπερνούσε τα πάντα. Όσον αφορά τον χαφιεδισμό, αυτός ήταν άνευ προηγουμένου: Η σύζυγος ρουφιάνευε τον σύζυγο και τα παιδιά τους γονείς τους! (λόγω της προπαγάνδας που υφίσταντο στην «Νεολαία του Κόμματος»)

Όποιος τολμούσε να διαφωνήσει ή να ασκήσει την παραμικρή κριτική στην «Ιερή Αγελάδα» που ήταν το «Κόμμα», αυτόματα χαρακτηρίζονταν «εχθρός του λαού» και διώκονταν απηνώς! (Δόξα τω Θεώ, σήμερα δεν φυλακιζόμαστε και δεν δολοφονούμαστε. Κάτι είναι κι αυτό! Το μόνο που κάνουν οι σημερινοί εκφραστές του αριστερόστροφου Φασισμού είναι να μας συκοφαντούν ―ως «Φασίστες» και «Εθνικιστές»―, να μας λογοκρίνουν και να μας περιθωριοποιούν).

Χώρες του «ανατολικού μπλοκ» που βίωσαν στο πετσί τους την Κόλαση του Κομμουνισμού θεωρούν αποκρουστικά και αποτρόπαια όχι μόνο τα ναζιστικά σύμβολα, αλλά και τα κομμουνιστικά, όπως το σφυροδρέπανο και το πεντάκτινο αστέρι! Για παράδειγμα, τα κοινοβούλια της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Ουγγαρίας απαγόρευσαν, νομοθετικά, τη χρήση τους, θεωρώντας τα, πλέον, σύμβολα φασιστικά!16

Στη χώρα μας, το φασιστικό «νόμισμα» έχει δύο όψεις: από τη μία πλευρά είναι η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, τολμώ να πω ότι ο φασισμός της Χρυσής Αυγής ωχριά μπροστά στο Φασισμό του ΣΥΡΙΖΑ! Ας αναλογιστούμε:

 ― Υπάρχει μεγαλύτερος Φασισμός και πολιτική Απατεωνιά από το να εξαπατήσεις έναν ολόκληρο λαό πουλώντας του παραμύθια ότι «θα σκίσεις τα Μνημόνια», μόνο και μόνο για να αναρριχηθείς στην εξουσία;

 ― Υπάρχει μεγαλύτερος Φασισμός από το να σύρεις το λαό σε ένα προσχηματικό δημοψήφισμα, κι ενώ αυτός ψήφισε «άσπρο» εσύ να εφαρμόζεις το «μαύρο»;

― Υπάρχει μεγαλύτερος Φασισμός από το να γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου το Σύνταγμα, το Ελληνικό και το Διεθνές Δίκαιο καθώς και τη Διεθνή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;

 ― Υπάρχει μεγαλύτερος και πιο αδίστακτος Φασισμός από το να βαλθείς, με το στανιό, να αλλαξοπιστήσεις τα παιδιά του ελληνικού λαού;

 ― Υπάρχει μεγαλύτερος Φασισμός από το να περιφρονείς τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού (που εκφράστηκε με δημοσκοπήσεις και ογκώδη συλλαλητήρια) και να προδίδεις ένα σοβαρότατο Εθνικό θέμα, όπως αυτό της Μακεδονίας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είναι ο αδιαφιλονίκητος εκφραστής του αριστερόστροφου φασισμού στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένα «κατά φαντασίαν» αριστερό κόμμα. Έχει αριστερό περιτύλιγμα αλλά νεοφιλελεύθερο περιεχόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κατεξοχήν ΝεοΤαξικό κόμμα του Ελληνικού κοινοβουλίου! Σε επόμενο άρθρο μας, θα αποδείξουμε με ισχυρή επιχειρηματολογία και ντοκουμέντα ότι όλη η πολιτική «ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι πανομοιότυπη με …την «ατζέντα» της Νέας Τάξης Πραγμάτων! Τόσο πολύ που θα ήταν πιο έντιμο να μετονομαζόταν σε «Νέα Τάξη Πραγμάτων Εσωτερικού», όπως παλαιότερα ο πολιτικός του πρόγονος λεγόταν «ΚΚΕ Εσωτερικού».

Ωστόσο, για να μην αδικούμε την αλήθεια και τα ισοπεδώνουμε όλα, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι εκτός από την φασίζουσα Αριστερά, υπάρχει και η δημοκρατική, η ανιδιοτελής Αριστερά των αγώνων, της προσφοράς και της θυσίας. Είναι η Αριστερά του Νίκου Μπελογιάννη, του Λεωνίδα Κύρκου, του Νίκου Τεμπονέρα και του Παύλου Φύσσα. Μπροστά σ’ αυτήν την Αριστερά υποκλίνομαι.

5. ΕΠΙΛΟΓΟΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

 Σε λίγες ημέρες πλησιάζει η επέτειος του Πολυτεχνείου κατά την οποία διοργανώνονται σχολικές εορτές που επιδιώκουν να μεταδώσουν στη νεολαία μήνυμα αντίστασης κατά όσων υπονομεύουν το Σύνταγμα και τους δημοκρατικούς θεσμούς (όπως οι σημερινοί Κυβερνώντες). Ο ελληνικός λαός έχει δώσει, διαχρονικά, πολλούς αγώνες κατά του Φασισμού και νίκησε. Αντιστάθηκε στον Φασισμό της Ναζιστικής Κατοχής και του δικτατορικού καθεστώτος των συνταγματαρχών· θα νικήσει κι αυτόν τον Φασισμό, τον «αριστερόστροφο», που, όπως είπε ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, «είναι ο πιο απατηλός και επικίνδυνος απ’ όλους»17 γιατί φοράει το προσωπείο και τον μανδύα της «προοδευτικότητας»!

Καλώ όλους τους συναδέλφους της Δυτικής Μακεδονίας να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιό μας για να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα Αντίστασης κατά του αριστερόστροφου Φασισμού. Δεν θα περάσει ο Φασισμός! Θα νικήσει η Δημοκρατία! Θα νικήσει η Ελλάδα!

Βασίλης Κερμενιώτης

Υποψήφιος αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Δ. Μακεδονίας


ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:

  1. Βλ. γνωμοδότηση Αποστόλου Φ. Βλάχου, Επιτίμου Προέδρου Εφετών, Χαλάνδρι, 26/9/2016

http://thriskeftika.blogspot.gr/2016/09/blog-post_672.html ,

καθώς και γνωμοδότηση Γεωργίου Η. Κρίππα, Δρ Συνταγματικού Δικαίου, Αθήνα 12/10/2016

 https://thriskeftika.blogspot.gr/2016/10/blog-post_409.html

  1. Βλ. τις υπ’ αριθ. 660/2018 και 926/2018 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ολόκληρες οι αποφάσεις του ΣτΕ υπάρχουν στις ιστοσελίδες:

http://aktines.blogspot.gr/2018/03/6602018.html

Και

http://thriskeftika.blogspot.com/2018/05/9262018.html

αντίστοιχα.

  1. Δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις-καταγγελίες της “Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων” (Π.Ε.Θ.:) εναντίον της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν το μάθημα των «θρησκευτικών». Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής:

 – «Π.Ε.Θ.: Ο κ. Γαβρόγλου, ψεύδεται και εμπαίζει τον ελληνικό λαό για τα Θρησκευτικά!» https://www.impantokratoros.gr/04F3860D.el.aspx

 – «Π.Ε.Θ.: Επιμένει ο Υπουργός Παιδείας στην αλλαξοπιστία των Ελλήνων Ορθοδόξων μαθητών!»

http://www.petheol.gr/nea/epimeneioypourgospaideiasstenallaxopistiatonellenonorthodoxonmatheton

 – Π.Ε.Θ.: «Απαράδεκτος εμπαιγμός της Εκκλησίας από τον κ. Γαβρόγλου»

http://www.petheol.gr/nea/deltiotypoutespeth-synkritikospinakastonallagonstadyophek-scholiastousphakelousmathete

  1. Σύσσωμο το Άγιο Όρος και οι περισσότεροι μητροπολίτες είναι σφόδρα αντίθετοι με τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τόσο την ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας, όσο και δηλώσεις μητροπολιτών:

https://drive.google.com/open?id=1OwElUZCgKm07Z0FLhGZHjoPsZxCCOf-v

  1. Λόγου χάρη, η απόφαση 660/2018 του ΣτΕ γράφει: «Για ετεροδόξους ή αλλοθρήσκους μαθητές ―ιδίως τους μαθητές του Καθολικού δόγματος ή της εβραϊκής θρησκείας ή της μουσουλμανικής μειονότητος της Δυτικής Θράκης― ο νομοθέτης έχει ρητώς προβλέψει δυνατότητα διδασκαλίας του οικείου δόγματος ή θρησκείας από πρόσωπα προτεινόμενα από την οικεία θρησκευτική κοινότητα, προκειμένου δε περί της μουσουλμανικής μειονότητος από μουσουλμάνο θρησκευτικό λειτουργό (βλ. άρθρα 19 παρ. 1 του ν. 3379/1955, 85 παρ. 4 του ν. 1566/1985, 55 παρ. 5 του ν. 4386/2016 και 7 παρ. 1 του ν. 694/1977)».

Αυτό συνιστά κραυγαλέα καταπάτηση του Συντάγματος, που ορίζει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να τύχουν ίσης μεταχείρισης. Και αυτήν την αντισυνταγματικότητα την έλαβε υπόψη του το ΣτΕ. Συγκεκριμένα, το άρθρο 4§1 του Συντάγματος λέει: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου».

Η απόφαση 926/2018 του ΣτΕ γράφει: «σύμφωνα με την συνταγματική αρχή της ισότητος (άρθρο 4 παρ. 1 του Σ/τος) και τις διατάξεις των άρθρων 9 και 14 της ΕΣΔΑ και της παρ. 1 του ΠΠΠ αυτής, το Κράτος δεν μπορεί ρυθμίζοντας το περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών, να στερήσει από τους μαθητάς που ασπάζονται ορισμένη θρησκεία το δικαίωμα, το οποίο αναγνωρίζει σε μαθητάς που ανήκουν σε άλλες θρησκείες, να διδάσκονται αποκλειστικά τα δόγματα της πίστεώς των (όχι δε και τα δόγματα άλλων θρησκειών)».

  1. «Η πύρινη ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα (4/2/18)» https://www.youtube.com/watch?v=qmQQBZGzlzc
  2. «ΣΥΡΙΖΑ: Διαρκής ο αγώνας ενάντια στη φασιστική απειλή»

http://www.leftview.gr/2018/09/14/συριζα-διαρκής-ο-αγώνας-ενάντια-στη-φα

  1. «ΑΔΕΔΥ: Έξω ο φασισμός από τα συνδικάτα!» https://www.elaliberta.gr/ανακοινώσεις/1637-αδεδυ-έξω-ο-φασισμός-από-τα-συνδικάτα
  2. – «Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας: Να διαγραφούν οι φασίστες από τα σωματεία»

https://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/34483-g%CE%84elme-athhnas-na-diagrafoyn-oi-fasistes-apo-ta-swmateia

– «Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!»

http://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/209395_b-elme-athinas-exo-oi-fasistes-apo-ta-sholeia

– «ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς-Ιθάκης: Η υπόδικη φασιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή, τιμητής μαθητών…»

 https://arki.gr/2017/02/22/elme-ki-anakinosi-fasismos/

– «ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας όλων μας» http://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/232118_o-agonas-enantia-ston-fasismo-einai-agonas-olon-mas

  1. «Aνοιχτή συνάντηση εκπαιδευτικών με θέμα τη φασιστική απειλή. (Ομιλητής: Παύλος Χαραμής από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ)» https://www.kar.org.gr/2012/08/23/aνοιχτή-συνάντηση-εκπαιδευτικών-με-θέ/
  2. «Η Ε.Ε. δεν απαγορεύει τα ναζιστικά σύμβολα»

 https://athens.indymedia.org/post/331855/

  1. «Η Γερμανία δίνει το “ελεύθερο” στη χρήση ναζιστικών συμβόλων σε video games» https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/907675/h-germania-dinei-to-eleythero-sti-xrisi-nazistikon-symvolon-se-video-games
  2. «Ακυρώθηκε ακροδεξιό ψηφοδέλτιο στο ΚΥΣΔΕ Δ. Μακεδονίας»

http://www.alfavita.gr/ekpaideysi/272403_akyrothike-akrodexio-psifodeltio-sto-kysde-dmakedonias

  1. Βλ. παραπομπή 13.
  2. Βλ. παραπομπή 13.
  3. – «Λετονία: Συνεχίζεται η επιχείρηση αμαύρωσης του σοσιαλισμού»

https://www.902.gr/eidisi/kosmos/20767/letonia-synehizetai-i-epiheirisi-amayrosis-toy-sosialismoy

«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απαράδεκτη απαγόρευση των συμβόλων του κομμουνισμού» https://www.rizospastis.gr/story.do?id=4621323

– «(Ουγγαρία:) Το κόκκινο αστέρι της Heineken κινδυνεύει ως “ολοκληρωτικό σύμβολο”» https://www.newsbeast.gr/world/arthro/2626019/to-kokkino-asteri-tis-heineken-kindinevi-os-oloklirotiko-simvolo

  1. Βλ. παραπομπή 6.