- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η βία προς τις γυναίκες, με όποια μορφή και να εκδηλώνεται, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

Με αφορμή λοιπόν, την 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο Δήμος Φλώρινας, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλλων του Δήμου Φλώρινας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, έχουν προγραμματίσει δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου

Τετάρτη 21/11/2018, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας 11:30 πμ -12:30 μμ

Τα στελέχη του Κέντρου θα ενημερώσουν για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες της δομής συμμετέχοντας στη Συνάντηση Ενημέρωσης των φοιτητριών/τών της Παιδαγωγικής Σχολής ΠΔΜ με εκπροσώπους Υπηρεσιών Συμβουλευτικής της Φλώρινας που διοργανώνει η Κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Φωταγώγηση του Δημαρχείου Φλώρινας

Παρασκευή 23/11/2018, Δημαρχείο Φλώρινας, 18:00 μμ

Το Δημαρχείο Φλώρινας θα φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τη βία κατά των γυναικών.

«ΟΛΓΑ» του Μιχάλη Κοβανίδη – Θεατρική Παράσταση

Σάββατο 24/11/2018, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας, Ώρα έναρξης: 20.30΄ | Είσοδος Ελεύθερη

Ο Δήμος Φλώρινας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Όλγα» του Μιχάλη Κοβανίδη. Ένας γυναικείος μονόλογος για την ενδοοικογενειακή βία που τιμήθηκε με έπαινο από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» ( Έπαινος 2017). Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Σκηνικά: Λιάνα Σπυριδωνίδου, Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος. Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών. Χορηγοί επικοινωνίας της παράστασης: Ελεύθερο Βήμα Φλώρινας/florinapress.gr | Φωνή της Φλωρίνης | neaflorina.gr | floriniotika.gr | Ράδιο Λέχοβο 97,1 FM

«Βία κατά των Γυναικών: Ένα πρόβλημα – Πολλές όψεις» | Ενημερωτική Ομιλία

Τετάρτη 5/12/2018, Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρεσπών, 17:30 μμ.

Τα στελέχη του ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πρεσπών και της Εταιρίας προστασίας Πρεσπών, θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική ομιλία αναφορικά με τις πτυχές του προβλήματος της έμφυλης βίας, τις μορφές της, τις αιτίες αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.