- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας καταγγέλλει συνδικαλιστική δίωξη αστυνομικών

Η Ένωση Αστυνομικών Φλώρινας εκ μέρους όλων των μελών της, εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στα συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας μας, που κλήθηκαν από την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για παροχή εξηγήσεων, σχετικά με τοποθετήσεις τους για την επικίνδυνα κλιμακούμενη το τελευταίο διάστημα βία σε βάρος Αστυνομικών.

Το συνδικαλίζεσθαι είναι αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Αστυνομικών εδώ και πολλά χρόνια, και οι αιρετοί εκπρόσωποι αυτών, είναι οι μόνοι που δικαιούνται, και οφείλουν, να τοποθετούνται δημόσια για την προάσπιση του εργασιακού βίου των συναδέλφων τους.

Πεποίθηση μας είναι πως στόχος όλων μας (Ηγεσίας και Συνδικαλιστών), είναι η αντιμετώπιση των τεράστιων ομολογουμένως προβλημάτων του οργανισμού της Αστυνομίας και σίγουρα ένα από αυτά τα προβλήματα δεν είναι οι δηλώσεις των συνδικαλιστών.

Αυτή η προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος αναδεικνύει την προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά θέματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς, και κατ΄ επέκταση την κοινωνία, και ίσως την αδυναμία διαχείρισης αυτών των θεμάτων.

Τέλος, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, πως τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν μας πτοούν, αλλά αντίθετα μας χαλυβδώνουν και μας ενώνουν, για ακόμη πιο δυναμικούς αγώνες με στόχο την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την ασφάλεια του Έλληνα αστυνομικού.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής