- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η πανηγυρική εκδήλωση για την 106η επέτειο των ελευθερίων της Φλώρινας (video, pics)

Η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 106ης επετείου των ελευθερίων της Φλώρινας πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η αντιδήμαρχος Φλώρινας, Όλγα Μούσιου, η οποία αναφέρθηκε στο χρονικό της απελευθέρωσης της Φλώρινας και στις συμβολικές προεκτάσεις του στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Αμέσως μετά, ακολούθησε επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Εκκλησία – Μακεδονία – Ελλάδα: Τρεις ταυτόσημες αιώνιες αξίες και οντότητες. Χρόνια 106 ελευθερίας της Μακεδονίας από τον οθωμανικό ζυγό», που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Φλώρινας και το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού «Μέλαθρον Αναστασίου και Ιουλίας Μπίλλη».

Εισηγητές ήταν οι:

Το προεδρείο αποτελούσαν οι Αθανάσιος Αγγελόπουλος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ζήσης Μπέλλος, Θεολόγος, Ms Ιστορικής Θεολογίας.

Στο καλλιτεχνικό μέρος εμφανίστηκε το νεοσύστατο φωνητικό σύνολο «Αλεξάνδρα Λιώτση» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης». Διδασκαλία και διεύθυνση από την κ. Σοφία Μούλη.