- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Παρουσίαση των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Χειμώνας – Φωτιές 2018» του δήμου Φλώρινας (video, pics)

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Χειμώνας – Φωτιές 2018» του δήμου Φλώρινας παρουσίασαν σε ειδική συνέντευξη Τύπου οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Μπαρδάκας, Όλγα Μούσιου – Μυλωνά και Νικόλαος Δούμτσης, καθώς και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Γιώτα Γαϊγάνη – Τίτα.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την προσεχή Κυριακή 2 Δεκεμβρίου με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου (ύψους 12 μέτρων) και τη συναυλία της Τάμτα, στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου Μόδη. Νωρίτερα, η Φιλαρμονική του δήμου θα παίζει σε παραδοσιακούς ρυθμούς σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ πριν την Τάμτα θα εμφανιστεί τοπικό ροκ συγκρότημα και ο δήμαρχος, Γιάννης Βοσκόπουλος, θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων.

Ο κύριος κορμός των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 15-30 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γιορτή σοκολάτας, παραστάσεις κλόουν και ξυλοπόδαρους, παρουσιάσεις παραμυθιών, μουσικό και χορευτικό συγκρότημα από τη Ρωσία, δράσεις των τμημάτων μαγειρικής και βρεφονηπιοκόμων της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, ευχές στον Άγιο Βασίλη, γιορτές τσίπουρου, γουρουνοχαρά, τη χορωδία του Αγίου Γεωργίου κ.ά.

Παράλληλα, στις 14 Δεκεμβρίου θα ανοίξει και το Ξύλινο Χωριό, το οποίο θα λειτουργεί στις αρχές του πεζόδρομου για τεχνικούς και πρακτικούς λόγους, ενώ και φέτος θα κάνει την εμφάνισή του το τρενάκι (10-31 Δεκεμβρίου) με βόλτες μέσα στην πόλη.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και σύλλογοι της περιοχής.

Στο περιθώριο της συνέντευξης τα στελέχη της διοίκησης του δήμου ερωτήθηκαν και για το συλλαλητήριο των μαθητών, καθώς ο δήμος στήριξε αυτήν την κίνηση.

«Ο δήμος είναι κάθετα αντίθετος με τη Συμφωνία των Πρεσπών» απάντησε αρχικά ο κ. Μπαρδάκας και πρόσθεσε: «Όποιος ταυτίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις με την ακροδεξιά ή όποιος χαρακτηρίζει τα παιδιά φασίστες, θα έπρεπε να ντρέπεται».

Από την πλευρά της η κα Μούσιου υπογράμμισε πως «ο δήμος παρέχει την υποστήριξη του ως οφείλει σε όποιον το ζητά. Εγώ, προσωπικά, δεν συμμερίζομαι την ίδια άποψη, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να μπορούν να ενεργοποιούνται και να υψώνουν τη φωνή τους. Ακόμα και αν δε συμφωνούμε σε αυτό που θα μας πουν, αυτό είναι μια άσκηση δημοκρατίας και μια άσκηση διεκδίκησης πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Επομένως, δε μπορώ εγώ να χαρίσω όλα αυτά τα παιδιά στους φασίστες».