- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ το ξήλωμα των μεθοριακών πυραμίδων στη Φλώρινα

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για την αφαίρεση μεθοριακών πυραμίδων στα σύνορα Ελλάδος και πΓΔΜ απηύθυναν οι βουλευτές και υπεύθυνοι τομεάρχες Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάστημα από 23 έως 24 Νοεμβρίου 2018, άγνωστοι δράστες «ξήλωσαν» 105 πυραμίδες- κολώνες, που οριοθετούν την συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας — πΓΔΜ στο ύψος βορείως της Τοπικής Κοινότητας Μεσοκάμπου έως ανατολικά της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας.

Οι βουλευτές της ΝΔ, αναφέρουν πως με βάση το μέγεθος, τον όγκο και το βάρος των μεθοριακών πυραμίδων, θα πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν σκαπτικά μηχανήματα από ομάδες ατόμων για αρκετό χρόνο και για να ολοκληρωθούν οι παράνομες αυτές ενέργειες θα έπρεπε να γίνουν αντιληπτές από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, οι ενέργειες αυτές είναι μείζονος σημασίας για την εθνική ασφάλεια των βορείων συνόρων της χώρας, καθώς διακυβεύεται η εδαφική μας ακεραιότητα και δημιουργεί δυσμενές κλίμα για την εν γένει δυνατότητα προάσπισης των συνόρων μας.

Ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς μεταξύ άλλων για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την επιτήρηση και φύλαξη των συνόρων στην περιοχή που συνέβη το περιστατικό, για το αν έχει διαταχθεί έρευνα και σε ποιες διαπιστώσεις κατέληξε, για το ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν και σε συνεργασία με ποιους για την αποκατάσταση των μεθοριακών πυραμίδων που καθορίζουν την όριο γραμμή και την εδαφική κυριαρχία της χώρας.

Πηγή: thessnews.gr