- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δράσεις του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Φλώρινας

Ευχές και κάλαντα στο Μητροπολίτη μας

Επισκεφθήκαμε το Σεβ. Μητροπολίτη μας, κ.κ. Θεόκλητο, για να ανταλλάξουμε ευχές, ενόψει της λήξης των μαθημάτων και της έναρξης των εορταστικών διακοπών εκπαιδευτικών και μαθητών,  για ευλογημένο και ειρηνικό  Άγιο Δωδεκαήμερο.

Ο Σεβασμιώτατος μας υποδέχθηκε, με αγάπη και χαρά, τονίζοντας ότι «μας θεωρεί οικογένειά του, καθώς ο ίδιος πρωτοστάτησε μαζί με το μακαριστό γέροντα Αυγουστίνο στην ίδρυση του Σχολείου και στη διεύθυνσή του επί 22 συναπτά έτη, σε εποχές ακμής μάλιστα. Μας απηύθυνε λόγους πνευματικούς και συμβουλευτικούς και ευχήθηκε σε εμάς και στους οικείους μας καλές γιορτές και αίσιο το Νέο Έτος 2019. Η χορωδία του Σχολείου μας του έψαλλε επίκαιρους ύμνους και τα κάλαντα.

Κατά την αποχώρηση, εκείνος μεν μας πρόσφερε το Ημερολόγιο της Ι.Μ. Φλωρίνης για το 2019 και ένα κέρασμα και εμείς ανταποδώσαμε δίνοντάς του το Ημερολόγιο που επιμελήθηκαν οι τελειόφοιτοι της Γ’ Λυκείου.

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Ι.Μ. Φλωρίνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας επισκεφθήκαμε και φέτος το Γηροκομείο της Ι.Μ. Φλωρίνης, που βρίσκεται πίσω από το Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής. Προσφέρθηκε ευγενικά ο οδηγός του «Τρένου της Φωτιάς» να μας μεταφέρει από το Σχολείο ως το Γηροκομείο και τον ευχαριστούμε για την όμορφη εμπειρία. Οι γέροντες μας υποδέχθηκαν με πολλή χαρά. Υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής, κ. Αθανάσιου Βουγιουκλή, οι μαθητές μας έψαλλαν επίκαιρους ύμνους και κάλαντα. Με μέριμνα της φιλολόγου του Σχολείου, κας Σοφίας Αλεξοπούλου, συγκεντρώθηκε ένα ποσό, το οποίο δόθηκε στον υπεύθυνο του γηροκομείου, προκειμένου να το αξιοποιήσει όπου και όπως χρειάζεται. Στο βίντεο που ακολουθεί, θα ακούσετε πως «η ζωή περνά γρήγορα, δεν είναι μόνο νιάτα, υγεία και ομορφιά, είναι και γεράματα, αρρώστιες και ρυτίδες», επίσης όμως ότι «το να γερνά κάποιος και να βλέπει ρυτιδιασμένο το πρόσωπό του είναι προνόμιο, το οποίο πολλοί δεν το έχουν»…Μετά την ανταλλαγή δώρων και γλυκών, αποχωρήσαμε με μία αγαλλίαση βλέποντας τους γέροντες να έχουν θετική διάθεση, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.

Ημερολόγιο Μαθητών

Το 5μελές Μαθητικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Γ. Δημητριάδη, συγκέντρωσαν χορηγίες από τοπικές επιχειρήσεις και επιμελήθηκαν το σχεδιασμό και την έκδοση του καλαίσθητου μαθητικού ημερολογίου που βλέπετε, για το επικείμενο νέο έτος. Στην εικόνα βλέπετε το Σεβασμιώτατο, κ.κ. Θεόκλητο, με τους μαθητές-τριες και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας σε αναμνηστική φωτογραφία μπροστά στην είσοδο του ανακαινισμένου Διδακτηρίου μας, μετά τον Αγιασμό για το τρέχον διδακτικό έτος 2018-19.