- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ Πειραματικού Σχολείου (video, pics)

«Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και το έθιμο των Φωτιών στη Φλώρινα» ήταν το θέμα της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του ΚΔΑΠ του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου.

Οι εκπαιδεύτριες Εβελίνα Αριστείδου, Πολίνα Μάλλιου και Ελισάβετ Ηλιάδου ετοίμασαν μια ιδιαίτερη γιορτή, στην οποία ένωσαν τη Φλώρινα του χθες με τη Φλώρινα του σήμερα μέσα από δύο έθιμα, ένα παραδοσιακό και ένα σύγχρονο.

Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν στην παρουσίαση της θεατρικής τους παράστασης, ενώ στο τέλος πήραν τα δώρα τους από τον Άη Βασίλη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Παντελεήμονα, ενώ τη γιορτή χαιρέτησαν η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Γιώτα Γαϊγάνη – Τίτα και η αντιδήμαρχος Φλώρινας Όλγα Μούσιου. Μεταξύ των θεατών ήταν ακόμα ο αντιδήμαρχος Χρήστος Μπαρδάκας, ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Αριστείδου και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παύλος Ιωάννου.

Ξεχωριστή νότα στη γιορτή έδωσε η Φιλαρμονική του δήμου Φλώρινας που έπαιξε για μικρούς και μεγάλους τα κάλαντα.