- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Φλώρινα στηρίζει το ιεραποστολικό έργο στην Τανζανία (video, pics)

Εκδήλωση προς τιμήν του θεοφιλεστάτου επισκόπου Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ.κ. Αγαθονίκου και του ιεραποστολικού έργου που επιτελεί, πραγματοποιήθηκε χθες στη Φλώρινα με πρωτοβουλία του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής και του Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους, αλλά και την υποστήριξη συλλόγων της περιοχής.

Η εκδήλωση, που είχε την ευλογία του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου, είχε τον τίτλο «Ένα σχολείο για τον Μπαρίκι» και στόχο την οικονομική ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου και την ανέγερση σχολείου στην Τανζανία.

Πρώτος έλαβε το λόγο ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Παπαδόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των Μητροπολιτών Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Ο κεντρικός ομιλητής κ. Αγαθόνικος, ο οποίος πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια στη Φλώρινα, μίλησε για το ιεραποστολικό έργο στην περιοχή του. Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι εκεί και κυρίως τα μικρά παιδιά, με τις ανύπαρκτες υποδομές σε κτήρια και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Μετά την ομιλία του, μάλιστα, προβλήθηκε και σχετικό ντοκιμαντέρ ώστε, μέσω της εικόνας, να γνωρίσουν όλοι το έργο που επιτελείται από την ορθόδοξη εξωτερική ιεραποστολή στη μακρινή Τανζανία.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Ναθαναήλ Σαχινίδης.