- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κέρδισε τις εντυπώσεις, ήταν ανώτερος, όμως έχασε 1-0 στην Αγκαθιά ο ανασυνταγμένος Ερμής (video, pics)

Με την πίκρα της μηδενικής συγκομιδής, παρά την θετικότατη εμφάνιση, έμεινε ο άτυχος και άστοχος Ερμής Αμυνταίου στην Αγκαθιά Ημαθίας κόντρα στην 3η της βαθμολογίας τοπική Νίκη. Οι παίκτες του Στέλιου Νταμπίζα αντέδρασαν, βγάζοντας εγωισμό (ποδοσφαιρικό και μη) μετά  το  προηγηθέν «στραπάτσο» της προηγούμενης Κυριακής και μπήκαν στην αγωνιστικό χώρο με ρυθμό, ένταση και ανωτερότητα κάνοντας όλους τους θεατές να αμφιβάλουν για το ποια ομάδα είχε 19 (Νίκη) και ποια 6 (Ερμής) βαθμούς πριν από το παιχνίδι. Σε όλο το 90λεπτο ο Ερμής υπερείχε, δεν κινδύνευσε παρά μόνο στη φάση του τέρματος που δέχτηκε (50΄) και πλήρωσε το ότι δεν σκόραρε.

Καλύτερα αγωνιστικά στοιχεία ήταν τα  πολλά κλεψίματα μπάλας, η  πίεση σε όλους τους χώρους και οι χαμένες  κλασικές ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου.  Κοντινή, υπό πίεση, προβολή του Χαϊτίδη μπλόκαρε ο Τόλιος (29΄), σουτ του Ηλιάδη από πλεονεκτική θέση κόντραρε σε σώμα αμυντικού (32΄) και δυνατό σουτ του Θεοδουλίδη πέρασε πάνω από το οριζόντιο (33΄). Η γηπεδούχος Νίκη δεν απείλησε σε καμία φάση, εκτός από μια «λόμπα» του Αβραμόπουλου (34΄). Στο δεύτερο μέρος όμως ευτύχησε να προηγηθεί με άπιαστο πλασέ στην κίνηση του Αβραμόπουλου μετά από πλαγιοκόπηση και γύρισμα του Γκελοσάνι (50΄) και ενώ ο Ερμής συνέχιζε να είναι ανώτερος και να έχει κατοχή και κυκλοφορία δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλύτερη και εμπειρότερη άμυνα του 2ου ομίλου (4 μόνο γκολ παθητικό σε 12 ματς) και εκτός από ένα φαλτσαριστό σουτ του Γιορετζίδη δίπλα από τη συμβολή των δοκών (68΄) δεν βρήκε άλλη κλασική ευκαιρία παρά την υπεροχή του.  Ούτε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις αποβολές των Κοτζατίσογλου (85΄) και Λιόλιου (92΄) και έμεινε να διαμαρτύρεται στο ρέφερι Τζάμο (ΣΔ Καστοριάς) για την μη κράτηση του σωστού χρόνου καθυστερήσεων καθώς στην επεισοδιακή δεύτερη αποβολή χάθηκαν 3 τουλάχιστον λεπτά χωρίς να παιχτούν στη συνέχεια.

Νίκη Αγκαθιάς: Τόλιος, Γιαννόπουλος,  Γιατζιτζόγλου, Λιόλιος, Ρογγότης, Αβραμόπουλος,  Γκελοσάνι (95΄ Σιδηρόπουλος), Χατζόπουλος, Κίτσας  (74΄ Κοτζατίσογλου), Τριανταφυλλίδης, Τζερεμές (34΄ Πέτκος).

Ερμής Αμυνταίου: Ηλιόπουλος, Γιορεντζίδης, Δόνες, Σιδηρόπουλος, Πιρίτζαους, Αμαραντίδης, Τσορλίνης, Βλαδίκας,  Ηλιάδης (67΄ Αθανασιάδης), Θεοδουλίδης, (85΄ Χαμαλίδης), Χαϊτίδης.