- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο δήμαρχος Αμυνταίου για τη φιλοξενία προσφύγων στον Άγιο Παντελεήμονα (video)

Παρά τις όποιες επιφυλάξεις εκφράστηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, σχετικά με τη φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχείο στον Άγιο Παντελεήμονα, «τελικά, πρυτάνευσε η λογική της ανθρώπινης στάσης απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν διωχθεί από τη χώρα τους και περνάνε δύσκολες στιγμές» όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης.

Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε πως μόλις την περασμένη Παρασκευή ενημερώθηκε από τον Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι έχει κατατεθεί αίτημα από ξενοδοχείο της περιοχής του δήμου και έχει επιλεγεί η εγκατάσταση 100 περίπου προσφύγων μεταναστών.

«Συγκαλέσαμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, όχι για να εκφράσουμε τη σύμφωνη γνώμη μας ή να διαφωνήσουμε, αλλά για να ενημερωθούμε. Να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο και από ‘κει και πέρα να αποφασίσουμε ποιες θα είναι οι κινήσεις μας και οι πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουμε.

Αναπτύχθηκαν σοβαρές επιφυλάξεις, διατυπώθηκαν απόψεις για τα ζητήματα της υγείας, της ασφάλειας, της εκπαίδευσης των παιδιών» είπε χαρακτηριστικά.

«Τελικά, πρυτάνευσε η λογική της ανθρώπινης στάσης απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν διωχθεί από τη χώρα τους και περνάνε δύσκολες στιγμές. Αποφασίσαμε να τους υποδεχτούμε και όλοι μαζί, το Κέντρο Υγείας, η Αστυνομία, οι φορείς και οι σύλλογοι να επιλύσουμε όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εδώ, η οποία θα είναι τουλάχιστον πεντάμηνη» κατέληξε.