- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Σέλτσας για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού

Στις 21/12/2018 πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού σε νοσηλευτικές μονάδες του Νομού Φλώρινας. Ο κ. Υπουργός επισκέφτηκε αρχικά το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, όπου επεσήμανε την σημαντική αύξηση του ιατρικού (3 φυσίατροι) και λοιπού προσωπικού και το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η  πρόσληψη 25 νέων επιστημόνων αλλά και 15 ατόμων από τις λίστες του επικουρικού προσωπικού ενώ πρόκειται να ανοίξει και νέα πτέρυγα νοσηλείας.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου τιμήθηκαν οι ιατροί που συνέβαλαν με τις υπηρεσίες τους στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής κλινικής και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου μας. Ο κ. Υπουργός καλωσόρισε τους 3 νεοδιορισθέντες ιατρούς (2 παιδίατροι και 1 νεφρολόγος) και ανέφερε ότι προχωρούν οι προκηρύξεις και για 9 νέους μόνιμους γιατρούς.

Τέλος ο κ. Ξανθός επισκέφτηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Λευκώνα Πρεσπών, όπου πραγματοποιήθηκε η παράδοση ενός ασθενοφόρου, διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Η παρουσία του Υπουργού Υγείας στην περιοχή μας, οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στον νομό μας, σε συνδυασμό με την γενικότερη πολιτική της δωρεάν πρόσβασης 2 εκατομμύρια ανασφάλιστων πολιτών στην υγεία, δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας τόσο στον τομέα της νοσηλείας όσο και στον τομέα της αποκατάστασης (ανοιχτή και κλειστή νοσηλεία). Οφείλουμε ως κοινωνία να παραμείνουμε στις επάλξεις για την αναβάθμιση των ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στηρίζοντας όλους τους συμπολίτες μας, ειδικά μάλιστα στην ακριτική περιοχή της Φλώρινας, η οποία δικαιούται τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους πολίτες της.

Με εκτίμηση,

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας

Κωνσταντίνος Σέλτσας