- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Παράδοση δωρεάς υλικών και εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα Πρεσπών

Παραδόθηκαν από το Δήμο Πρεσπών υλικά, εξοπλισμός και αναλώσιμα για το πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα που αποκτήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος “POLIPRESPA” που συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο εξοπλισμός συνολικής αξίας 5,000€ περιλαμβάνει όργανα εξετάσεων (ηλεκτροκαρδιογράφος, οξύμετρο, μετρητή σακχάρου, αναλυτή αιμοσφαιρίνης  κλπ.), φωτισμό χειρουργείου, χειρουργικά εργαλεία εξοπλισμό γραφείου, ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και άλλα απαραίτητα. Πρόκειται για τις άμεσες ανάγκες όπως διατυπώθηκαν από τους υπηρετούντες στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα αγροτικούς Ιατρούς και ενσωματώθηκαν στις δράσεις του Δ. Πρεσπών του προγράμματος  “POLIPRESPA”.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα δημιουργήθηκε με ΚΥΑ τον Αύγουστο του 2017 με οργανόγραμμα που περιλαμβάνει τρεις Γενικούς Ιατρούς, τρεις νοσηλευτές και δύο άτομα πλήρωμα ασθενοφόρου. Έχουν ήδη προσληφθεί μία νοσηλεύτρια και ένας οδηγός ασθενοφόρου και εκκρεμούν οι υπόλοιπες προσλήψεις.

Για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού του ΠΠΙ Λευκώνα έχουν δεσμευτεί στο ΠΕΠ Δ. Μακεδονίας 450,000€ και το έργο είναι υπό μελέτη από την τεχνική υπηρεσία της 3ης ΥΠΕ.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή παράδοση είναι μια μικρή συνεισφορά στην βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών στον τόπο μας. Την ερχόμενη Παρασκευή περιμένουμε με μεγάλη προσμονή την επίσκεψη του Υπουργού υγείας κ. Ξανθού και την παράδοση του ασθενοφόρου που από μόνο του θα αλλάξει τα δεδομένα στις υπηρεσίες υγείας στην Πρέσπα. Ελπίζουμε να ακούσουμε και άλλα ευχάριστα σε σχέση με τις απαραίτητες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΠΙ Λευκώνα για τις προσπάθειες που καταβάλουν ώστε να προσφέρουν ικανοποιητική πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στους δημότες μας και τους επισκέπτες της περιοχής μας και να τονίσω ότι θα είμαστε πάντα στο πλάι τους για ότι χρειάζεται. Η υγεία ήταν, είναι και θα είναι πρώτη προτεραιότητα για όλη την κοινωνία των Πρεσπών».