- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πληθώρα προβλημάτων για τους φασολοπαραγωγούς των Πρεσπών – Επίσκεψη Αντωνιάδη στον «Πελεκάνο»

Τον αγροτικό συνεταιρισμό φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Ο Πελεκάνος», επισκέφτηκε ο Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης. Ο κ. Αντωνιάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Ναλπαντίδη Κωνσταντίνο και μέλη του Δ.Σ και συζήτησε για ζητήματα που απασχολούν τον συνεταιρισμό και τα μέλη του και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις που γίνεται η επεξεργασία και συσκευασία των φασολιών.

Ο κ. Ναλπαντίδης περιέγραψε αναλυτικά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνεταιρισμός και εστίασε στα βασικότερα που είναι το ιδιαίτερα υψηλό κόστος παραγωγής, οι παράνομες ελληνοποιήσεις, όπου φασόλια που εισάγονται από άλλες χώρες «βαφτίζονται» ελληνικά, η γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με την απασχόληση αλλοδαπών εργατών και η υψηλή υπερφορολόγηση.

Ο κ. Αντωνιάδης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ για την ενημέρωση και τη φιλοξενία και τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο για την χώρα , νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και να παράγουν στον τόπο τους και ιδιαίτερα σε νευραλγικές περιοχές όπως είναι τα σύνορα της πατρίδας μας. Επίσης δήλωσε ότι για τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, οι επιχειρήσεις και οι αγρότες που αποτελούν βασικούς πυλώνες της οικονομίας, θα τύχουν της αμέριστης συμπαράστασης και υποστήριξης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό θα γίνει με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την κατάργηση της γραφειοκρατίας στο θέμα της απασχόλησης των εργατών αλλά και με τη θέσπιση κινήτρων για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Επίσης συνεχάρη τους φασολοπαραγωγούς για την οργανωμένη προσπάθεια που καταβάλλουν μέσω του συνεταιρισμού, προσφέροντας έτσι ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα στην αγορά και τόνισε ότι στο δύσκολο οικονομικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνουν οι παγκόσμιες εξελίξεις, προσπάθειες όπως αυτές έχουν προοπτική να επιβιώσουν και για αυτό θα πρέπει η μέριμνα της πολιτείας να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική.