- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Επιμελητήριο Φλώρινας για την επίσκεψη του Προξένου της Κύπρου και άλλων στελεχών

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φλώρινας ευχαριστεί τον Πρόξενο της Κύπρου στην Θεσσαλονίκη κ. Σπ. Μιλτιάδη, τον Εμπορικό Ακόλουθο της Κύπρου κ. Ι. Κυπραίο , τον Αναπληρωτή Γ.Γ. ΔΟΣ & ΑΣ κ. Ν. Εξαδάχτυλο καθώς και στελέχη του Υπουργείου που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Επιμελητηρίου Φλώρινας και μας επισκέφθηκαν στις 12 & 13/ 12/ 2018.

Στα πλαίσια της διήμερης παραμονής τους στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Προξένου, του Εμπορικού Ακολούθου, του Αναπληρωτή Γ.Γ. ΔΟΣ & ΑΣ και στελεχών του Υπουργείου συνοδευόμενων από τον Πρόεδρο κ. Σ. Σαπαλίδη και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητήριου στον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλο και στην Αντιπρεριφέρεια ΠΕ Φλώρινας όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας κ. Κ. Γέρου.

Την ίδια μέρα το απόγευμα (12-12-2018), πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επιχειρηματίες της ΠΕ Φλώρινας με στόχο την εξωστρέφεια και την δικτύωσή τους με όλη την Κύπρο που έχει δείξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ΠΕ Φλώρινας αλλά και με χώρες αρμοδιότητας του Αναπληρωτή Γ.Γ. ΔΟΣ & ΑΣ κ. Εξαδάχτυλου. Η ανταπόκριση των τοπικών μας επιχειρήσεων για γνωριμία με νέες αγορές, ήταν μεγάλη.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη όλων των στελεχών στο Ελληνικό Προξενείο στο γειτονικό Μοναστήρι (Bitola) όπου δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια ακολούθησαν επισκέψεις σε επιχειρήσεις και Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της ΠΕ Φλώρινας ώστε οι φιλοξενούμενοί μας να γνωρίσουν από κοντά την τοπική επιχειρηματικότητα.

Το Επιμελητήριο Φλώρινας ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Γ.Γ. ΔΟΣ & ΑΣ κ. Εξαδάχτυλο που για δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, επισκέπτεται το Επιμελητήριό μας. Έχοντας βαθιά γνώση των προβλημάτων της τοπικής επιχειρηματικότητας θεωρούμε πολύ σημαντικό να κατατίθενται σε αρμόδιους φορείς οι προβληματισμοί και οι προτάσεις μας σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης.