- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ψήφισμα του Συνδέσμου Μοναστηριωτών Φλώρινας για το θάνατο της Βιολέτας Σμυρνιού – Παπαθανασίου

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ» με την αναγγελία του ξαφνικού θανάτου της Μοναστηριώτισσας Βιολέτας Σμυρνιού – Παπαθανασίου, προέδρου του Συλλόγου Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης «Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ», συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση και αποφάσισε τα εξής:

Η αγαπημένη μας Βιολέτα Σμυρνιού – Παπαθανασίου υπήρξε ακάματη και ιδιαίτερα δραστήρια πρόεδρος του Συνδέσμου μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μπροστάρης και παρούσα σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις για το αγαπημένο της, και αγαπημένο μας, Μοναστήρι. Παρούσα και στην τελευταία εκδήλωση στο Ελληνικό Προξενείο του Μοναστηρίου πριν λίγες ημέρες, στην εκπνοή του χρόνου, άκουσε συγκινημένη τα ελληνικά κάλαντα, δυστυχώς για τελευταία φορά.

Η προσφορά της ήταν συνεχής, καθοριστική και ανεκτίμητη. Δεν έπαψε ούτε στιγμή να σκέφτεται με ποιον τρόπο θα συμβάλλει στις δράσεις του Συνδέσμου και να βοηθήσει τους συμπατριώτες της Μοναστηριώτες.

Αρχόντισσα και περήφανη Μοναστηριώτισσα, εξέπεμπε στο πέρασμα της έναν δυναμισμό και μια ευγένεια, απόρροια της καταγωγής της και της παιδείας της. Αφήνει παρακαταθήκη το εθνικό έργο της. Η απουσία της αγαπητής μας Βιολέτας αφήνει αναμφισβήτητα ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό που όλοι μας έχουμε χρέος και οφείλουμε να καλύψουμε. Θα το κάνουμε στην μνήμη της.

Καλό ταξίδι Βιολέτα μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Θ. Βόσδου

Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχάλης Ε. Χάτζιος