- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στις 28 Ιανουαρίου στήνουν μπλόκα οι αγρότες – Συγκέντρωση τρακτέρ και στον κόμβο Αντιγόνου

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με τη συμμετοχή αγροτικών συλλόγων και αγροτών από όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συνεδρίασης αναδύθηκαν τα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει όλοι οι κλάδοι της φυτικής και ζωικής παραγωγής. Το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και η ασυδοσία που υπάρχει στο εμπόριο των αγροτικών προϊόντων δεν έχει προηγούμενο. Αφού συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα παραπάνω αποφασίστηκε ομόφωνα στις 28-1-2019 και ημέρα Δευτέρα να βγουν τα τρακτέρ σε όλη τη χώρα, σε σημεία όπου παραδοσιακά στήνονται μπλόκα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβουν αυτοί που κυβερνούν, αλλά και αυτοί που θα κυβερνήσουν, τα μεγάλα αδιέξοδα και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει σε όλη την ελληνική ύπαιθρο.

Η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Αμυνταίου, Κρητικού Διαμάντω, έθεσε και το πολύ σοβαρό θέμα ότι αυτή τη στιγμή η νέα ΚΑΠ 2020-2028 σχεδιάζεται χωρίς τη συμμετοχή των αγροτών και των κτηνοτρόφων σε όλα τα επίπεδα. Στις ομάδες εργασίας που υπάρχουν, αν υπάρχουν, δεν συμμετέχει κανένας εκπρόσωπος των παραγωγών της χώρας. Για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε το υπερβολικό τίμημα ενοικίασης των παραλίμνιων εκτάσεων από την Κτηματική Υπηρεσία Φλώρινας, στη συνέχεια την ΕΤΑΔ ( Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) και ουσιαστικά από το «υπερταμείο»  που έχουν δημιουργήσει οι θεσμοί στη χώρα μας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου ενημερώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής ότι στις 28-1-2019 θα γίνει συγκέντρωση τρακτέρ στον κόμβο Αντιγόνου. Είναι απολύτως αναγκαίο να στηριχτούν οι φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις των παραγωγών όλης της χώρας από όλους τους αγρότες και τους εργαζομένους, αλλά και γενικότερα από όλους τους επαγγελματίες, γιατί αν στηριχτούν οι αγρότες και παράγουν παραπάνω πλούτο, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ανάπτυξη της υπαίθρου, ειδικότερα στις παραμεθόριες αγροτικές περιοχές.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ