- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Απολογισμός θητείας από τον δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη (video, pics)

Στον απολογισμό της θητείας του προχώρησε ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, έχοντας στο πλευρό του στελέχη του συνδυασμού του, και ανακοινώνοντας παράλληλα την εκ νέου υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο.

Ο κ. Πασχαλίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «μετά από τεσσεράμισυ χρόνια στην διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου Πρεσπών και πριν αρχίσει η προεκλογική συζήτηση είναι χρήσιμο να κάνουμε μια μικρή στάση και να καταγράψουμε τι έγινε, τι δεν έγινε, τι πήγε καλά και τι μας έφταιξε. Να παρουσιάσουμε τι πετύχαμε, τι έχει προχωρήσει και τι προσπαθούμε ακόμα ώστε να ξεκινήσει μια συζήτηση για ποιότητα της διοίκησης που ασκούμε και την κατεύθυνση των υποθέσεων του Δήμου.

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας βρεθήκαμε απότομα σε μια καταιγίδα διαρκών κρίσεων που έπρεπε να χειριστούμε βραχυπρόθεσμα ενώ παράλληλα έπρεπε να δώσουμε μακροχρόνιες και συστημικές λύσεις και να προωθήσουμε παρατημένους στρατηγικούς στόχους. Σε κάποιο βαθμό το καταφέραμε σε κάποια θέματα προσπαθούμε ακόμα. Ταυτόχρονα έπρεπε να προωθήσουμε στην περιφερειακή και κυρίως στην κεντρική κυβέρνηση τα θέματα της Πρέσπας, κάτι που κάναμε με μεγάλη επιτυχία. Τέλος έπρεπε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα μελετών και έργων απαραίτητων και για την εξασφάλιση ποιότητας ζωής, δημοτικών υπηρεσιών αλλά και οικονομικής ανάπτυξης κάτι που γίνεται παρά τα αντικειμενικά εμπόδια που αντιμετωπίζουμε. Στην προσπάθεια αυτή είχαμε σημαντική συμβολή με ειλικρινή προσπάθεια και αφοσίωση από το προσωπικό του Δήμου τους οποίους ευχαριστώ θερμά.

Στη διάρκεια της θητείας μας βάλαμε τέλος σε ατελέσφορες και τελικά χωρίς λόγο διαμάχες και ενσωματώσαμε διαδικασίες συστηματικής διαβούλευσης στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, πάντα ανοιχτοί σε χρήσιμες προτάσεις. Ανοίξαμε την λειτουργία και την αποφασιστική διαδικασία σε φορείς και δημότες καθιερώνοντας επιτροπές συμμετοχής όπως της επιτροπής πολιτισμού που έχει ήδη να επιδείξει έργο. Από την αρχή της θητείας μου η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτή στους Δημότες για να εκφράσουν το παράπονο ή το αίτημά τους. Όλες οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες λαμβάνονται μετά από διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους και συνήθως ψηφίζονται ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ξέραμε πάντα ότι η Πρέσπα έχει τεράστιες δυνατότητες για βιώσιμη ανάπτυξη βασισμένη στους πλούσιους φυσικούς και πολιτιστικούς της πόρους και αξίες αλλά και στους κατοίκους και τις συλλογικότητές τους. Για πρώτη φορά όμως είναι ορατή η προοπτική αυτές οι δυνατότητες να γίνουν πράξη με ένα συνδυασμό έργων και πολιτικών που μπαίνουν σε φάση υλοποίησης και θα αλλάξουν τελείως τα πράγματα δίνοντας νέες δυνατότητες όπως η διάνοιξη της συνοριακής διάβασης στο Λαιμό, η ίδρυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λευκώνα, η επίλυση του χρόνιου προβλήματος του ιδιοκτησιακού/ρυμοτομικού του Αγ. Γερμανού και βεβαίως η κατασκευή του νέου αρδευτικού δικτύου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητώ από τους δημότες να μας κρίνουν, όχι με βάση τα πεπραγμένα των προκατόχων μας, αλλά με βάση το πρόγραμμά, το όραμα για την Πρέσπα που θέλουμε και τις δυνατότητες που υπάρχουν».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ