- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γιώργος Κύρτσος από τη Φλώρινα: «Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει τα καλώς εννοούμενα εθνικά συμφέροντα» (video)

Την αντίθεσή του με τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε από τη Φλώρινα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, τονίζοντας πως «βλάπτει τα καλώς εννοούμενα εθνικά συμφέροντα» και πως ο πρωθυπουργός «χειρίστηκε ένα εθνικό θέμα με κομματικά πολιτικά κριτήρια».

«Πήγα και στα δύο συλλαλητήρια της Αθήνας, είδα ότι ο κόσμος είναι ανάστατος. Είναι μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη. Το κακό είναι ότι η υπογραφή Τσίπρα δεσμεύει και τις επόμενες κυβερνήσεις. Από ‘κει και πέρα, τα εξέθεσε και ο κ. Μητσοτάκης στην Κοζάνη, έχουμε δυνατότητες να μικρύνουμε ή να ελέγξουμε τη ζημιά, την εθνική και την διπλωματική, που έχουμε πάθει. Αλλά δυστυχώς, η υπογραφή που έβαλε ο κ. Τσίπρας μας βλάπτει και μας βλάπτει σε βάθος χρόνου» σημείωσε.

Ο κ. Κύρτσος πρόσθεσε πως «από την αρχή ο κ. Τσίπρας είχε κάνει έναν κομματικό πολιτικό υπολογισμό. Πίστευε ότι θα μπορούσε να επαναλάβει στη Ν.Δ. την κρίση του ‘92-’93. Δεν τα κατάφερε. Από αυτή τη δοκιμασία, η Ν.Δ. βγαίνει ενισχυμένη, αλλά βέβαια έχει εξασθενήσει η χώρα. Τώρα, θεωρεί ότι με τη Συμφωνία μπορεί να κυριαρχήσει στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο μαζί με το Ποτάμι είναι κάπως μπερδεμένα.

Ο κ. Κύρτσος επισκέφτηκε τη Φλώρινα στο πλαίσιο περιοδείας του ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των εκλογών αυτών, αλλά και στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Παράλληλα, συναντήθηκε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τόσο σε Φλώρινα, όσο και σε Αμύνταιο.