- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ρεσιτάλ της Βιολέττας Λούστα: Από το γερμανικό ρομαντισμό και τον γαλλικό μοντερνισμό στον ελληνικό λυρισμό

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ», Γονέων του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στο Ρεσιτάλ της σοπράνο Βιολέττας Λούστα με τον ταλαντούχο πιανίστα Θοδωρή Τζοβανάκη «Από το γερμανικό ρομαντισμό και τον γαλλικό μοντερνισμό στον ελληνικό λυρισμό», το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2018 στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου Φλώρινας «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Η Βιολέττα Λούστα στο τραγούδι και ο Θοδωρής Τζοβανάκης στο πιάνο θα επιχειρήσουν ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από Γερμανούς ρομαντικούς συνθέτες, κάνει ένα σύντομο πέρασμα από τη μουσική του Πουλένκ, του Νεμπυσσύ και του Ντυπάρκ και καταλήγει στα έργα για σόλο πιάνο και στα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Είσοδος: 5 €

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά»

Τηλέφωνο επικοινωνίας:2385029637 & 6973007076, 6974994152.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Στέφανος Τζαραλής

 

Βιογραφικό σημείωμα Βιολέττας Λούστα

Η Βιολέττα Λούστα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα. Σπούδασε πιάνο, θεωρητικά και κλασικό τραγούδι λαμβάνοντας Δίπλωμα Μονωδίας με άριστα παμψηφεί. Με υποτροφία του Ωδείου Φλώρινας συνέχισε τις σπουδές της στη Μουσική Ακαδημία του Würzburg της Γερμανίας, κοντά στη διεθνούς φήμης καθηγήτρια Cheryl Studer. Το 2012 έλαβε τον τίτλο «Diplom-Musikerin» στην κατεύθυνση Musiktheater και το 2014 τον τίτλο «Master of Performance».

Παρακολούθησε Masterclasses των Sumi Jo, Frieder Bernius, Manfred Roth, Laurent Pillot, Άρη Χριστοφέλλη, Γιώργου Χατζηνίκου, Δημήτρη Καβράκου, Κατερίνας Καρατζά, Χαρούλας Γκλαβοπούλου.

Έχει συμμετάσχει σε παραγωγές όπερας στους ρόλους της Lady Billows (Albert Herring του B.Britten), Zweite Norn και Gutrune (Götterdämmerung του R.Wagner), Contessa (Le Nozze di Figaro του W.A.Mozart), Zweite Dame (Zauberflöte του W.A.Mozart), Venere (Orfeo του Luigi Rossi), Dido (Dido & Aeneas του H.Purcell), Tchang –Haitang (Der Kreidekreis του Alexander von Zemlinsky), Dackel (Das schlaue Füchslein του L.Janacek), Desdemona (Otello του G.Verdi), Mutter (Hänsel und Gretel του E.Humperdinck ), Mimi (La Boheme του G.Puccini), αλλά και ως χορωδός στην όπερα Rake’s Progress του I.Stravinsky καθώς και στα ορατόρια «Jahreszeiten» του J.Haydn και «Messe Solenelle» του Louis Verne.

Έχει συνεργαστεί με τους διακεκριμένους μαέστρους Markus Bosch, Yuuko Amanuma, Λουκά Καρυτινό, Ηλία Βουδούρη, Γιώργο Βράνο, Γιώργο Πέτρου και Μιχάλη Οικονόμου. Εμφανίστηκε επανειλημμένως ως σολίστ με την Κ.Ο.Θ., στην Λυρική Σκηνή, στο Gala Maria Callas (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2017) και στα Φεστιβάλ «Πρέσπεια», «Λασσάνεια» κ.α. Τον Δεκέμβριο του 2018 εμφανίστηκε στον ρόλο της Pouchette στην όπερα Manon του Massenet σε μια παραγωγή της Λυρικής Σκηνής στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ τον Μάρτιο του 2019 θα εμφανιστεί ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Έχει παρουσιάσει έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών (Μητρόπουλου, Σκαλκώτα, Κουνάδη, Σαμαρά κ.α.) και συμπράξει με σύνολα όπως το κουαρτέτο εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης».

Διδάσκει στο Ωδείο Φ.Νάκας Θεσσαλονίκης και στο Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Παρέδωσε μαθήματα τραγουδιού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ‘’Συνθέρμια 2016’’.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, έχοντας επίσης παρακολουθήσει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου τμήματος, στην κατεύθυνση «Πολιτισμικές σπουδές και νέες Τεχνολογίες».

Βιογραφικό σημείωμα Θοδωρή Τζοβανάκη

Ο Θοδωρής Τζοβανάκης σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα με τη Δόμνα Ευνουχίδου και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, τη Σκωτία και την Ολλανδία με υποτροφία του Ι.Κ.Υ, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Yamaha και του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Ως σολίστας έχει συμπράξει με ορχήστρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Ουκρανία. Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ πιάνου σε Αθήνα, Λευκωσία, Βιέννη, Γενεύη, Βόννη, Τεργέστη, Γάνδη, Εδιμβούργο, Κολωνία, Λονδίνο, Σεντ Άντριους, Τρίπολη Λιβύης, Γλασκόβη, Νέα Υόρκη, Τελ Αβίβ, Ουτρέχτη, Χάγη, Ρότερνταμ, Άμστερνταμ, Κάιρο, Βελιγράδι και αλλού. Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση έχει ερμηνεύσει και έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο πιάνο και έργα για φωνή και πιάνο των Δ. Μητρόπουλου και Α. Ριάδη. Ηχογραφήσεις του έχουν παρουσιαστεί στην κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Μολδαβίας, του Ισραήλ, της Σερβίας και της Τσεχίας. Είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών.