- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σε δημόσια μετάνοια κάλεσε ιερέας τον Κ. Σέλτσα – Ο ιερέας έχει δείξει δείγματα τραμπουκισμού, απάντησε ο βουλευτής (video)

Στιγμές έντασης, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, επικράτησαν στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Φλώρινας, όταν ο π. Αναστάσιος κάλεσε τον παρόντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σέλτσα σε δημόσια μετάνοια!

«Η εκκλησία δεν έχει πρόβλημα με τον αμαρτωλό άνθρωπο, ίσα ίσα χαίρεται στη μετάνοια του. Έχει πρόβλημα όμως μεγάλο με την αμαρτία. Και επειδή το αμάρτημα που τελέσατε ήταν δημόσιο, οφείλω δημόσια να σας ελέγξω. Το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας μας είναι μεγάλο. Σας προτρέπω σε δημόσια μετάνοια και να κάνουμε την προσπάθεια όλοι να σώσουμε τη Μακεδονία για να σώσει την υπόλοιπη Ελλάδα. Συγγνώμη γι’ αυτό που κάνω, αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι αυτή και πρέπει να λέγεται» ανέφερε ο ιερέας.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο βουλευτής ο οποίος είπε στον ιερέα: «Να μου πείτε για τα αυγά που κρεμάσατε στην είσοδο του γραφείου μου… Κάνετε σκληρή πολιτική στο πρόσωπο μου… Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ψήφισα ότι ψήφισα».

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο κ. Σέλτσας ανέφερε: «Λυπάμαι για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η ορθοδοξία έχει διδάξει αγάπη και με τα όσα είπε για το πρόσωπό μου (φαντάζομαι και για την κυβέρνηση), αυτό δεν είναι αγάπη. Ο συγκεκριμένος έχει δείξει και δείγματα τραμπουκισμού κρεμώντας αβγά στο γραφείο μου, μετά από ένα συλλαλητήριο. Δείχνει το ήθος και το ύφος». Παράλληλα κάλεσε τον Μητροπολίτη να πάρει θέση και συμπλήρωσε: «Άλλοι διχασμοί δεν μας πρέπουν».

Για τη διένεξη αυτή τοποθετήθηκε και ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης που χαρακτήρισε καλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, ως προς το οικονομικό σκέλος. Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου που χαρακτήρισε τη Συμφωνία ως «ξεπούλημα».

Δείτε στο παρακάτω video όλα όσα ειπώθηκαν.