- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σοφία Ηλιάδου – Τάχου: Ορατός ο κίνδυνος υποβάθμισης του Πανεπιστημίου και της Φλώρινας (video)

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά τμήματα της Φλώρινας κρούει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Σοφία Ηλιάδου Τάχου, η οποία σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στην πιθανότητα μείωσης του τελικού αριθμού των τμημάτων που θα προκύψουν από τη συνένωση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ.

Ειδικότερα, η κα Τάχου τόνισε πως με βάση το Πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής τον Ιούνιο του 2018 προβλεπόταν η Φλώρινα να έχει συνολικά 7 τμήματα και πιο συγκεκριμένα το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το τμήμα Νηπιαγωγών, το τμήμα Μουσικής Εκπαίδευσης και το τμήμα Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Σπουδών που θα συγκροτούσαν τη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και το τμήμα Ψηφιακών Τεχνών που θα συγκροτούσαν τη Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς επίσης και τη Σχολή Γεωπονίας.

Όπως σημείωσε, εντελώς ξαφνικά και σε πλήρη αντίθεση με το Πόρισμα, υπήρξε εισήγηση αντί των τμημάτων Μουσικής Εκπαίδευσης και Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Σπουδών να δημιουργηθεί τμήμα Ψυχολογίας, ενώ δε θα δημιουργηθεί τμήμα Ψηφιακών Σπουδών με ορατό τον κίνδυνο να καταργηθεί το Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ή να… μετακομίσει σε άλλη πόλη.

Η Φλώρινα, λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα είπε η κα Τάχου, φαίνεται να βγαίνει ζημιωμένη από τις εξελίξεις, καθώς χάνει δύο τμήματα. Μάλιστα, το σχετικό ΦΕΚ αναμένεται να δημοσιευθεί εντός των επομένων ημερών.

«Έχουμε ελάχιστες ελπίδες να προλάβουμε την αναίρεση αυτής της κατάστασης και είναι ευθύνη όλων μας να προλάβουμε τις εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε στο παρακάτω video αναλυτικά τα όσα είπε.