- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το όνειρο έγινε πράξη στον ΑΟΦ, με 4 αθλητές του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας ανδρών – γυναικών (pics)

Λαδοπούλου Βούλα, Τίτα Νεφέλη, Αντωνιάδης Άγγελος, Παπαδόπουλος Σπύρος….φάνταζε τρελό όνειρο, δεν τολμούσαμε να το πούμε σε κανένα και όμως εμείς…..το ονειρευτήκαμε, το σχεδιάσαμε, κοπιάσαμε για αυτό και το πετύχαμε. Είναι η πρώτη φορά στο αθλητικό γίγνεσθαι της Φλώρινας όπου 4 αθλητές ερασιτεχνικού συλλόγου συμμετέχουν ταυτόχρονα σε μια τέτοια διοργάνωση WSCH, (2η σε σπουδαιότητα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια) ενώ ο προπονητής τους Τίτας Χρήστος, συνοδεύει την αποστολή σαν ομοσπονδιακός προπονητής.

Την σκυτάλη στην Φλώρινα παρέδωσε μετά απο 22 χρόνια αποχής απο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βορείων αθλημάτων WSCH, ο Φλωρινιώτης πρωταθλητής και σημερινός προπονητής του ΑΟΦ και της Ομοσπονδίας Τίτας Χρήστος (4 συμμετοχές σε WSCH, τελευταία συμμετοχή του το 1995 στο Thunder Bay του Καναδά) στην αθλήτριά του Μαυρουδή Ραφαέλα, να αγωνιστεί το 2017 στο WSCH LAHTI της Φινλανδίας. Αυτή με την σειρά της δίνει την σκυτάλη το 2019 στην Βούλα, την Νεφέλη, στον Άγγελο και στον Σπύρο, να αγωνιστούν στο WSCH SEEFELD 2019 της Αυστρίας. Είναι τέσσερις Φλωρινιώτες πρωταθλητές, που ανήκουν στην δύναμη του ΑΟΦ και κουβαλούν στο προπονητικό τους σάκο πολλές ώρες σκληρής και ιδιαίτερα απαιτητικής προπόνησης.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε και όλες οι επιτυχίες είναι προϊόν κόπου, συνεχών προπονήσεων και οργανωμένης δουλειάς, που έχει ξεκινήσει χρόνια πριν και γίνεται κάθε φορά και δυσκολότερη, αφού οι απαιτήσεις αυξάνουν και ο πήχης ανεβαίνει και ψηλότερα. Επόμενος στόχος για τον ΑΟΦ, η συμμετοχή αθλητών του στην 24η Χειμερινή Ολυμπιάδα 2022 ‎Beijing (Πεκίνου). Όποιος έχει όνειρα και υψηλούς στόχους, όποιος θέλει να ζήσει την εμπειρία να προπονείται με τον σύλλογο που καλλιεργεί πραγματικά τον υψηλό πρωταθλητισμό στην πόλη μας, μπορεί να ΄ταξιδέψει΄ μαζί μας. Γνωρίζουμε καλά τον δρόμο της επιτυχίας. Μετά απο 375 προπονήσεις ετησίως, έχουμε το δικαίωμα να το λέμε αυτό….

*Οι Διεθνείς αγώνες πρόκρισης ξεκίνησαν στις 28/7/18 ολοκληρώθηκαν στις 17/2/19 (μία μέρα πριν την αναχώρηση και την τελική σύνθεση της Εθνικής ομάδας WSCH 2019):

Τίτα Νεφέλη: 20 Διεθνείς αγώνες των 5km και 10km

Λαδοπούλου Βούλα: 18 Διεθνείς αγώνες 5km και 10km

Αντωνιάδης άγγελος: 20 Διεθνείς αγώνες των 10km

Παπαδόπουλος Σπύρος: 19 Διεθνείς αγώνες των 10km

official results WSCH Seefeld 2019: www.fis-ski.com

news-photos: www.aoflor.gr

Ο πρόεδρος

Μπόσκος Αλέξανδρος