- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης στο διαγωνισμό First Lego League Greece (pics)

Το Σαββατοκύριακο 9-10/2 διεξήχθη στο 6ο περίπτερο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, ο προκριματικός αγώνας της First Lego League Greece. Η First Lego League είναι ένας διεθνής μαθητικός διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής, και το φετινό θέμα ήταν το «Into Orbit» (Σε τροχιά). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 46 ομάδες μαθητών 9-16 ετών από τη Β.Ελλάδα και προκρίθηκαν στον τελικό της 16ης Μαρτίου 16 από αυτές.

Φοιτητές από το παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης της Φλώρινας, στο οποίο και διδάσκονται μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, συμμετείχαν ως εθελοντές της διοργάνωσης τόσο στο εκτελεστικό της κομμάτι όσο και ως κριτές, μαζί με τον διδάσκοντα του μαθήματος κ. Ξεφτέρη.

Οι φοιτητές μας αποκόμισαν μια πολύτιμη εμπειρία εργασίας, συμμετέχοντας ενεργά στη διοργάνωση και ομαλή διεξαγωγή ενός διαγωνισμού διεθνούς επιπέδου, ταυτόχρονα απολαμβάνοντας τις ευρηματικές και πρωτότυπες κατασκευές των μαθητικών ομάδων.

Επόμενη συμμετοχή του τμήματός μας – αυτή τη φορά πιο ενεργή – το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στον προκριματικό διαγωνισμό WRO της Κοζάνης, όπου οι φοιτήτριές μας Ε. Ζουμπουρτικούδη, Μ. Σιαπέρδα, Δ. Λουκίδου και Δ. Καράμπαλη συμμετέχουν ως προπονήτριες με τις ομάδες που προπονούνται στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας υπό τον κ. Γιάννη Αρβανιτάκη.

Καλή επιτυχία στις ομάδες της Φλώρινας με την ευχή να φτάσουν μέχρι και το παγκόσμιο!

Σ. Ξεφτέρης