- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας από τον Σύνδεσμο Μοναστηριωτών Φλώρινας (video, pics)

Με την πρέπουσα ευλάβεια εορτάστηκε και φέτος η Κυριακή της Ορθοδοξίας από τον Σύνδεσμο Μοναστηριωτών Φλώρινας, σε ανάμνηση του μεγαλοπρεπούς εορτασμού που οργάνωναν οι πρόγονοι στο αλησμόνητο και δοξασμένο Μοναστήρι.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την αρτοκλασία στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια, στα γραφεία του Συνδέσμου, έλαβε χώρα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη από την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φλώρινας Δρ. Αρχαιολογίας Χριστίνας Ζιώτα με θέμα: «Νέα αρχαιολογικά δεδομένα για το βασίλειο της αρχαίας Λυγκηστίδας».

Η διάλεξη της κ. Ζιώτα κυριολεκτικά εντυπωσίασε το κοινό και επιβεβαίωσε με τον πιο ισχυρό τρόπο το σπουδαίο έργο που επιτελείται από το επιστημονικό και λοιπό προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και αυτών που εργάζονται στις αρχαιολογικές ανασκαφές, οι οποίες πραγματοποιούνται στην περιοχή μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, η αντιδήμαρχος Φλώρινας Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, ο περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Κιοσσές, καθώς και πλήθος μελών και φίλων του Συνδέσμου.