- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο.ΞΙ.Φ. σε Βουδαπέστη, Σόφια, Θεσσαλονίκη, Αθήνα…

Στα 4 σημεία του ορίζοντα έδωσαν το παρόν και διέπρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου Ξιφασκίας. Πραγματικός Αθλητικός Οργασμός με την συμμετοχή στο Grand – Prix της Βουδαπέστης και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Σόφιας το προπερασμένο Σ/Κ, διοργάνωση του Kids Cup Vol.4 στο TFC – HELEXPO στη Θεσσαλονίκη αλλά και Πανελλήνιο Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως και Αναπτυξιακοί Αγώνες στο ίδιο όπλο στην Αθήνα το περασμένο Σ/Κ.

Αναλυτικότερα, μετά από mini προετοιμασία οι Τσώκας Νικόλαος και Τσώκας Αστέριος συμμετείχαν στο Grand – Prix της Βουδαπέστης ανάμεσα σε 313 αθλητές από 40 Χώρες με τον Αστέριο 180ο και τον Νικόλα 260ο.

Παράλληλα το ίδιο σ/κ ο Δημήτρης Σαχινίδης κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο -14 ξίφους ασκήσεως στην Σόφια της Βουλγαρίας.

Στην Θεσσαλονίκη και στο Προπονητικό – Αγωνιστικό Κέντρο του Ο.ΞΙ.Φ., TFC – HELEXPO διοργανώθηκε ο 4ος αγώνας του KIDS GP με την συμμετοχή 180 παιδιών στο ξίφος μονομαχίας και τη σπάθη από 12 σωματεία.  Ο ΟΞΙΦ συμμετείχε με 35 αθλητές και αθλήτριες ενώ διακρίθηκαν : Χρυσά Μετάλλια οι Τσατσαράκη Δήμητρα (-14 σπάθη) , Γώγου Σοφία (-11 σπάθη), Μαυρομμάτης Αχιλλέας (-14 ξίφος μονομαχίας) – Ασημένια Μετάλλια Ρασπόπτση Νεφέλη (-11 ξίφος μονομαχίας), Τιριακίδου Μαρία – Χριστίνα (-14 ξίφος μονομαχίας) – Χάλκινα Μετάλλια οι Τσώκας Βασίλειος (-14 ξίφος μονομαχίας), Παυλίδου Χαρά – Ιωάννα (-11 ξίφος μονομαχίας), Βράκας Τριαντάφυλλος (-11 ξίφος μονομαχίας). Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στον Επίσημο Site: www.oxif.gr/kidscup.

Στην Αθήνα η Καλλιρόη Ναίδη κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο και  ο Σωτήρης Γεροσίδερης, αν και τραυματίας, το Χάλκινο Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Κύπελλο -13 και -11 στο ξίφος ασκήσεως. Στο Κύπελλο Ανδρών στο ίδιο όπλο ο Δημήτρης Δούδος κατέκτησε την 6η θέση. Όλα τα αποτελέσματα των Αγώνων στην Αθήνα είναι διαθέσιμα στο: www.fencingworldide.com.

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες!

Από το Δ.Σ.