- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο της υδροδότησης του πρώην Δήμου Μελίτης από το φράγμα Παπαδιάς

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την υγεία των κατοίκων του πρώην Δήμου Μελίτης που αφορά την ποιότητα και την επάρκεια του νερού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δημοπρατήθηκε από τη ΔΕΗ. Ένα έργο που δεν ήταν στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής μας αρχής αλλά συμπεριλαμβανόταν στις υποχρεώσεις για ανταποδοτικά έργα της Δ.Ε.Η στα πλαίσια κατασκευής του φράγματος Παπαδιάς.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τον τότε Πρόεδρο της Δ.Ε.Η, κ. Αρθούρο Ζερβό, στον οποίο θέσαμε το θέμα και, προς τιμήν του, έδωσε άμεσα στις υπηρεσίες του την εντολή για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του αγωγού μεταφοράς νερού από το Φράγμα Παπαδιάς στο διυλιστήριο του πρώην Δήμου Μελίτης.

Μετά από πολλές συναντήσεις με τον Διευθυντή υδροηλεκτρικής παραγωγής, κ. Αργυράκη Ιωάννη, και ξεπερνώντας τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τόσο κατά την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όσο και της Μελέτης του έργου, η «Υδροδότηση Υδραγωγείου Δημοτικής Ενότητας Μελίτης από Ταμιευτήρα Παπαδιάς» δημοπρατήθηκε με ημερομηνία κατάθεσης προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες την 02/04/2019. Στους επόμενους μήνες αναμένεται και η υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 725.400 ευρώ (με ΦΠΑ), οπότε 7.000 κάτοικοι του πρώην Δήμου Μελίτης θα αποκτήσουν πρόσβαση σε καθαρό και ποιοτικό νερό για όλες τις χρήσεις.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η κ. Αρθούρο Ζερβό, τον νυν Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, τον πρώην Γενικό Διευθυντή παραγωγής Δ.Ε.Η. κ. Ιωάννη Κοπανάκη, τον Διευθυντή υδροηλεκτρικής παραγωγής κ. Αργυράκη Ιωάννη, τον πρώην Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννου καθώς και όλους του μηχανικούς της Δ.Ε.Η που συνέβαλαν στην εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης για την κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ