- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας διοργανώνει ιστορική, πολιτιστική και τουριστική επίσκεψη στην Αίγυπτο

Το ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ παράρτημα ΦΛΩΡΙΝΑΣ διοργανώνει σε συνεργασία με το Γραφείο Ταξιδίων KASKAMANIDIS TOURS, ιστορική, πολιτιστική και τουριστική επίσκεψη στην Αίγυπτο, από τις 21 – 26 Μαρτίου 2019, συμμετέχοντας με την χορευτική του ομάδα στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συγκεκριμένα μετά από πρόσκληση των Ελληνικών κοινοτήτων Καϊρου και Αλεξάνδρειας, το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας, θα παρουσιάσει χορούς της Μακεδονίας την Παρασκευή 22 Μαρτίου, σε ειδική επετειακή εκδήλωση της ομογένειας του Καϊρου και την Κυριακή 24 Μαρτίου, στην προξενική οικία της Αλεξανδρείας, παρουσία του Πατριάρχη. Ανήμερα της Εθνικής μας γιορτής, θα λειτουργηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κκ Θεοδώρου Β’ και στην συνέχεια θα ξεναγηθεί, από τον ίδιο, στο Πατριαρχείο.

Η επίσκεψη αυτή, εντάσσεται στην προσπάθεια του Συλλόγου μας για ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της επαφής του με τα αδερφά Λύκεια σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί με το Γραφείο του Λυκείου των Ελληνίδων στην Αλεξάνδρεια, το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στον προγραμματισμό και υλοποίηση αυτής της επίσκεψης.

Μεγάλη η τιμή, τεράστια η χαρά και η υπερηφάνεια να εκπροσωπεί το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας την πατρίδα μας , φέρνοντας κοντά την Μακεδονία μας με την Αλεξάνδρεια, την πόλη που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος. Το ελληνικό στοιχείο που ζει, εξελίσσεται και ακμάζει από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σε αυτό το ιστορικό σταυροδρόμι της Μεσογείου, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, αποδεικνύει το δυναμικό, δημιουργικό και επιχειρηματικό πνεύμα του Έλληνα. Σε όλα τα σημεία του πλανήτη συναντά κανείς Έλληνες που ακμάζουν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των χωρών, που είναι εγκατεστημένοι.

Είμαστε ευτυχείς που θα επισκεφτούμε τα ιστορικά αυτά μέρη και θα αποτίσουμε τιμή στους συμπατριώτες μας που μας κάνουν υπερήφανους με το έργο τους και την πολυσχιδή τους παρουσία.

Για το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας

Η Πρόεδρος

Χριστίνα Δ. Γκόλνα