- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

70 αθλητές του ΠΑΣ Φλώρινα στο Φεστιβάλ Ακαδημιών ΟΠΑΠ

70 αθλητές του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ και περισσότεροι από 40 γονείς και συνοδοί συμμετείχαν στην 4η διοργάνωση του ΟΠΑΠ που για τη βόρεια Ελλάδα έγινε και φέτος στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση ο ΠΑΣ συμμετείχε με 5 τμήματα Τα παιδιά πήραν μέρος σε πλήθος από δραστηριότητες που προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, την αφοσίωση και την ομαδικότητα.

Οι νεαροί αθλητές του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ πήραν μια γεύση και από άλλα αθλήματα αφού αγωνίστηκαν σε παραολυμπιακά αθλήματα, συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και βαθμολογία, έμαθαν τις βασικές αρχές του ράγκμπι και του κρίκετ, εξασκήθηκαν στην ξιφασκία, το τζούντο, την ποδηλασία, τον στίβο, την τοξοβολία, το χάντμπολ και το σκάκι. Επιπλέον, παρακολούθησαν μαθήματα ρομποτικής, καθώς και μία σειρά από άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως το παιχνίδι με BubbleBalls που ενθουσίασε το κοινό.

Στην κερκίδα οι γονείς χειροκρότησαν τις προσπάθειες όλων των παιδιών και παράλληλα συμμετείχαν σε σε επιστημονικό σεμινάριο για θέματα διατροφής και ψυχολογίας, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ.

Συνολικά στην Θεσσαλονίκη συμμετείχαν 1200 παιδιά από 16 ερασιτεχνικές αθλητικές ακαδημίες μαζί με περίπου 1800 συνοδούς και γονείς. Το νομό Φλώρινας αντιπροσώπευσαν για άλλη μία φορά η Ακαδημία του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ και του Ερμή Αμυνταίου. Το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ με τίτλο Αθλητικές Ακαδημίες συνεχίζεται για 5η χρονιά και υποστηρίζει φέτος παιδιά γεννημένα το 2007 και μικρότερα από 128 ακαδημίες από όλη την Ελλάδα. Στα παιδιά παρέχονται προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους, διατροφολόγους και παιδίατρους. Επιπλέον τους παρέχεται αθλητικό υλικό και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Οι μικροί αθλητές του ΠΑΣ Φλώρινα με το μετάλλιο στο στήθος επέστρεψαν στη βάση τους ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τη διοργάνωση του 2020.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ