- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δεν κινδυνεύουν τα Γνήσια Μακεδονικά κρασιά της Φλώρινας κ. Άμπα, αλλά ο συνδυασμός σας που σπεκουλάρει για αυτά

Κύριε Άμπα, σαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ Κασαπίδη, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι όχι μόνο απόντες δεν ήμαστε από τις μεγάλες τουριστικές και κλαδικές εκθέσεις σαν Περιφέρεια, αλλά διαφυλάσσουμε δυναμικά τα συμφέροντα των επιχειρήσεων της Δ. Μακεδονίας όπου και αν χρειαστεί.

Σας θυμίζουμε πριν από ένα περίπου μήνα στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο ITB ότι η δική μας Περιφέρεια και ο τότε Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ Παναγιώτης Κώττας ήταν η πρώτη επίσημη ελληνική αρχή που διαπίστωσε ότι το Σκοπιανό Τουριστικό περίπτερο περιείχε σημάνσεις και επιγραφές αντίθετες από τις αποφάσεις της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και ΑΜΕΣΑ ειδοποιήσαμε όλες τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. (σχετικό δημοσίευμα) Το αποτέλεσμα κ. Άμπα ήταν ή άμεση διαμαρτυρία της ελληνικής κυβέρνησης και η ΑΜΕΣΗ παραδοχή μέσω του κυβερνητικού τους εκπρόσωπου του λάθους. (σχετικό δημοσίευμα) ΑΜΕΣΑ κ. Αμπα διόρθωσαν , όλες τις σημάνσεις και πινακίδες.(σχετικό δημοσίευμα) Και ζήτησαν , σχεδόν ,συγγνώμη κύριε Άμπα που έκαναν το λάθος να αναφέρουν την χώρα τους σκέτο Μακεδονία. Θυμάστε ποτέ να έχουν ζητήσει συγγνώμη οι γείτονες μας επειδή χρησιμοποίησαν «σκέτο» Μακεδονία σαν επίσημο όνομα τους σε διεθνή εκδήλωσή;

Εσείς κ. Άμπα, που για τόσα χρόνια εκπροσωπείτε την Περιφέρεια μας, ως υπεύθυνος διασυνοριακών προγραμμάτων μεταξύ της Ελλάδας και της άλλοτε F.Y.R.O.M. (Αλήθεια τι να σήμαινε αυτό το Μ;), θυμάστε ποτέ να έχετε παρέμβει σε αντίστοιχες εκθέσεις για την παράτυπη συμμετοχή της γείτονας χώρας με τον τίτλο Μακεδονια σαν επίσημο όνομα της;

Κύριε Άμπα όπως αναφέρατε και εσείς άλλα και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (σχετικό δελτίο τύπου), για τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης και για τα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης, αφού έχουν καθορισθεί με αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οπότε οι οίνοι της Π.Ε. Φλώρινας που κυκλοφορούν στο εμπόριο σαν οίνος Π.Γ.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ κινδυνεύει . Και κάτι που δεν αναφέρατε αλλα πρέπει να υπενθυμίσουμε με αφορμή το κείμενο σας ειναι πως η παρούσα Περιφερειακή αρχή, ικανοποιώντας αίτημα χρόνων των οινοπαραγωγων, αύξησε κατα 2.500 στρέμματα τους αμπελώνες του Αμυνταίου.

Παρεμπιπτόντως σήμερα με τον Πρωθυπουργό στα Σκοπιά είναι και τα κρασιά Αμυνταίου μεταξύ κι άλλων ελληνικών επιχειρήσεων και από τη Δυτ. Μακεδονία.

Ξέρετε ποιοι κινδυνευουν κ Άμπα ; Οι πρώην πλαστογράφοι Γεωγραφικών περιοχών, ΑΝ θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Γιατί όπως γνωρίζετε κ. Αμπα μετά την «Συμφωνία των Πρεσπών » οι γείτονες δεν έχουν χώρα με όνομα «σκέτο» Μακεδονια και η ιστορική και γεωγραφική περιοχή Μακεδονία αναγνωριζεται πλέον ΔΙΕΘΝΩΣ μόνο σαν Ελληνική.

Εξ αιτίας της «Συμφωνίας των Πρεσπων» και κατά την μελλοντική ενταξιακή διαδικασία της κυβέρνησης των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση , θα είναι ικανή η Ελλάδα , η Δυτική Μακεδονία και οι Φλωρινιώτες παραγωγοί οίνου , να μπλοκάρουν την αναγνώρισή οίνων για τους γείτονες μας σαν Προϊόντα γεωγραφικής προέλευσης Μακεδονιας.

Σας ερωτούμε : Γιατί μεχρι τώρα κ. Αμπα κανένας δεν τους το απαγόρευσε ; Μάλλον γιατί δεν μπορούσε.

Τώρα και μπορούμε και θέλουμε και παρακολουθούμε με προσοχή όλες τις εξελίξεις που αφορούν ονομασίες προϊόντων της περιοχής μας.

ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.

Κύριε Άμπα σεβόμαστε και εφαρμόζουμε όλες τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο δικός μας συνδυασμος απέδειξε ότι έχει πλουραλισμό και πολυφωνία και δεν υπακούει σε κομματικές επιταγές. Ο ίδιος ο Θόδωρος Καρυπίδης παρέδωσε το ψήφισμα στον τότε Υπουργό Εξωτερικών .κ Κοτζιά. Αλλα όπως προφανώς δεν γνωρίζετε , το διακύβευμα των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών ΔΕΝ ειναι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος .

Υ.Γ. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Έκθεσης που αναφέρεστε ,πείτε μας με ποιο όνομα συμμετέχουν οι αγαπητοί γείτονες μας, σε αντίθεση με άλλες εκθέσεις προηγούμενων ετών που και εσείς σαν Υπάλληλος είχατε συμμετάσχει ;

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «Ανατροπή – Δημιουργία»