- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δύο ζευγάρια, τέσσερις τελικοί Τσάμπιονς Λιγκ

Δύο μεγάλες ρεβάνς διεξάγονται απόψε για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ

Άλλη μια εβδομάδα Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται μπροστά μας και σήμερα Τρίτη (16/4) διεξάγονται δύο από τους επαναληπτικούς της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης.
Τα ζευγάρια είναι Γιουβέντους – Άγιαξ και Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου οι πρώτες αναμετρήσεις άφησαν σχεδόν… ανοικτούς λογαριασμούς αμφότερα. Όπως γίνεται κατανοητό, τα προγνωστικά και στα δύο αυτά παιχνίδια έχουν αρχίσει να δίνουν και να παίρνουν και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος τα περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία.

Στο Τορίνο, η Γιουβέντους υποδέχεται τον Άγιαξ. Στο πρώτο ματς, οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες στο 1-1 και πλέον όλα είναι ανοικτά για την αποψινή ρεβάνς. Βέβαια, το γκολ που πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είναι σημαντικό για τη «μεγάλη κυρία», αφού της δίνει τη δυνατότητα ακόμα και με ισοπαλία χωρίς γκολ να έχει το… πάνω χέρι. Το γκολ της ισοφάρισης για τον «Αίαντα» ήρθε ένα λεπτό μετά την έναρξη της επανάληψης και αναπτέρωσε τις ελπίδες των Ολλανδών.

Οι δυο τους έχουν παράδοση στο θεσμό, καθώς έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στον μεγάλο τελικό. Το 1973 στο Βελγράδι, ο Άγιαξ επικράτησε με 1-0 με το γκολ του Τζόνι Ρεπ στο 4′ να κρίνει το ματς και να χαρίζει τον τρίτο σερί τίτλο (τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών) στον «Αίαντα». Η εκδίκηση των Ιταλών ήρθε 23 χρόνια αργότερα όταν στις 22 Μαΐου 1996 οι δύο τους βρέθηκαν αντίπαλοι στον τελικό στο Ολίμπικό της Ρώμης, με την Γιουβέντους να επικρατεί 5-3 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια).

Στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο παιχνίδι του «Ολντ Τραφορντ», οι Καταλανοί πήραν το προβάδισμα για την πρόκριση με ένα αυτογκόλ του Σο μόλις στο 14′. Από εκεί και πέρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο ματς, όμως δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω. Στο «Καμπ Νου», το σύνολο του Σόλσκιερ είναι υποχρεωμένο να κάνει την υπέρβαση αν θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, κάτι που δεν είναι φυσικά και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, από τη στιγμή που απέναντί της θα βρει το Λιονέλ Μέσι, έναν παίκτη ικανό πραγματικά για τα πάντα.

Και αυτές οι δύο υπερομάδες έχουν βρεθεί σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην ιστορία της διοργάνωσης, οι οποίοι όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι μοιρασμένοι! Και αυτό γιατί η Μπαρτσελόνα κυριαρχεί, έχοντας δύο νίκες εις βάρος της Γιουνάιτεντ (2009, 2011), ενώ η συνολική προϊστορία είναι μοιρασμένη (4 νίκες η Μπάρτσα, 3 οι «μπέμπηδες» και 4 ισοπαλίες).