- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ένα ερώτημα με πολλές απαντήσεις

Τι μπορούμε να δούμε στη Φλώρινα;

Ένα ερώτημα που μας θέτουν πολλές φορές οι επισκέπτες της πόλης μας.

Προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, στο πλαίσιο του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών & Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση που έλαβε χώρα στη Φλώρινα από τις 19 έως 21 Απριλίου.

Οργανώσαμε μια τρίωρη ξενάγηση σε ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης μας. Οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον αρχαιολογικό χώρο της ελληνιστικής πόλης, στο Μνημείο μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ και στα εικαστικά εργαστήρια των Φλωρινιωτών καλλιτεχνών κκ. Λιούκρα και Ταμουτσέλη. Οι σύνεδροι είχαν, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουν στον εκθεσιακό χώρο του Αριστοτέλη, την έκθεση του Πάρι Χατζηγιάννη με τίτλο ‘Εγκαυστικά πορτραίτα’. Η ξενάγηση έκλεισε με την περιήγηση στο Διεθνές, στο μέγαρο Εξάρχου, στα κανόνια και στο γραφικό Βαρόσι.

Οι θετικές εντυπώσεις που δεχτήκαμε από τους συνέδρους αναδεικνύουν την αναγκαιότητα να σχεδιαστούν ανάλογες δράσεις οι οποίες θα υποστηρίξουν την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Η συγκεκριμένη ξενάγηση ήταν μια από τις πολλές απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Ναός του Αγ. Παντελεήμονα, το σπίτι του καϊμακάμη, το κτίριο Γούναρη, το Δημαρχείο είναι μερικά από τα πολύτιμα σημεία της Φλώρινας που μπορούν να ενταχθούν σε μια πιο ολοκληρωμένη ξενάγηση.

Ευχαριστούμε θερμά την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φλώρινας Χριστίνα Ζιώτα, την κ. Βίκυ Παπαναστασίου και τον Δήμο Φλώρινας που υποστήριξαν το εγχείρημά μας. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τις κκ. ΜαριλίαΒαΐτση, Επικοινωνιολόγοσε θέματα πολιτισμούκαι Χριστίνα Σιδηροπούλου, Διδάσκουσα του ΠΔΜπου επιμελήθηκαν και συντόνισαν την ξενάγηση μαζί με την ομάδα φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ΒυθούλκαΕρση, Γαλάνη Χριστιάννα, Δημητρίου Βαγγέλης, ΚοντοβουνησίουΆννα, Κυρπή Ανδρομάχη, Λουκίδου Δήμητρα, Μάγκου Ειρήνη, Μάτσια Μελίνα, Νίκα Χριστίνα, Οικονόμου Αναστασία, Παπαδήμα Άση, Παπαγιαννοπούλου Μαρία, Φουλίδου Ειρήνη.

Άννα Σπύρτου

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου