- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γιάννης Αντωνιάδης: αδικία Γαβρόγλου σε βάρος του Πανεπιστημίου της Φλώρινας

Τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένο να έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Η ψευτο-μεταρρύθμιση του κ. Γαβρόγλου αφήνει τη Φλώρινα «γυμνή» μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος (αξιολογήσεις Πανεπιστημίου, δηλώσεις προτιμήσεων φοιτητών κλπ.) Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία διαβούλευση με τοπικούς φορείς και καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η απόλυτη περιφρόνηση των πάντων. Αποτέλεσμα όλων αυτών η μη δημιουργία νέου τμήματος για τη Σχολή Καλών Τεχνών στην Φλώρινα.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα. Η Φλώρινα έχει ταυτότητα. Είναι η πόλη των καλλιτεχνών με δεκάδες ζωγράφους, γλύπτες, μουσικούς, κτλ.. Η σχολή καλών τεχνών είναι συνυφασμένη με τη Φλώρινα. Ευθύνες έχει αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σέλτσας. Ευθύνες όμως έχουν και οι τοπικοί φορείς ως προς την αδράνεια, την αδιαφορία, τη μη διαμαρτυρία, αλλά δεν είναι της παρούσης για να το αναλύσουμε.

Καλώ όλους τους φορείς, Δήμαρχο Φλώρινας, υποψηφίους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες υποψηφίους περιφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, Εργατικό Κέντρο, ΕΒΕ, ΕΑΣ και όλους τους πολίτες σε μια δυναμική κινητοποίηση όταν θα συζητιέται το νομοσχέδιο στη Βουλή. Την ημέρα εκείνη πρέπει να κλείσουν τα μαγαζιά, τα σύνορα, να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει,

Τίποτε δε μας χαρίζεται. Τα πάντα κατακτώνται με αγώνες.

ΥΓ: Περιμένω πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου.