- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Φλώρινα φιλοξένησε τον 3ο Κύκλο Συζητήσεων των Ποντιακών Φοιτητικών Συλλόγων (video, pics)

Η πόλη της Φλώρινας φιλοξένησε το περασμένο Σάββατο τον τρίτο Κύκλο Συζητήσεων των Ποντιακών Φοιτητικών Συλλόγων με θέμα: «Από το έγκλημα χωρίς όνομα στο χρέος της μνήμης: 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου (1919-2019)».

Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Ηλίας Πετρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Δ.Π.Θ. και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών με θέμα εισήγησης «100 Χρόνια από τον ξεριζωμό: Σκέψεις, Προβληματισμοί και Προοπτική», ο Δημήτριος Κούρτης, Δικηγόρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Το νομικό καθεστώς του Εγκλήματος της Γενοκτονίας πριν την υιοθέτηση της Σύμβασης της 9ης Δεκεμβρίου 1948: Το έγκλημα των Εγκλημάτων στο εθιμικό διεθνές Δίκαιο», καθώς και ο Παναγιώτης Διαμάντης, μέλος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Γενοκτονιών: «Φοιτητές: Ηγετικές μορφές σήμερα και αύριο».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Φλώρινας και αποτελούσε συνδιοργάνωση όλων των Ποντιακών Φοιτητικών Συλλόγων της χώρας, του Δήμου Φλώρινας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Τεχνολογικού  Εκπαιδευτικού  Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας και της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.