- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Ώρα της Πραγματικής… «Εξόδου»!

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα που βιώνουμε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί το Πάσχα. Μεγάλες Ώρες, Μεγάλων Ημερών μιας Μεγάλης Εβδομάδας, που κλείνουν μέσα τους όλα τα συναισθήματα. Από την αγωνία, τον πόνο, την θλίψη των Παθών και της Σταύρωσης, ως την αγαλλίαση, την ευφροσύνη, την χαρά και την ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση.

Η περισυλλογή και η κατάνυξη των γεγονότων, επισκιάζει κάθε σκέψη της σκληρής, απρόσωπης  καθημερινότητας, που έχει στεριώσει για τα γύρω και μέσα μας.

Συγκλονιζόμαστε από το Θείο Δράμα Εκείνου, που η Αγάπη Του για τον άνθρωπο υπήρξε μοναδική, ώστε προσφέρθηκε θυσία ως «αμνός» για την Σωτηρία μας. Και η πορεία Του επί γης, μας προτρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο που χάραξε Εκείνος!

Η Θεία εικόνα Του, δεν αφήνει καμία άλλη θολή εικόνα να εισβάλει στο μυαλό μας. Θλιβόμαστε με το «Τετέλεσται» του Σταυρού και αγαλλόμαστε με το «ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας», το «Χαίρετε» στις Μυροφόρες και το «Ειρήνη υμίν» στους μαθητές του.

Ταυτόχρονα, οι ημέρες του Πάσχα, αποτελούν αφορμή για έντονες ανά τον κόσμο πράξεις αγάπης, αφοσίωσης,ιεροπρεπείς ακολουθίες-ιεροτελεστίες.

Δυστυχώς όμως,αυτές οι ημέρες προσφέρονται σε «δούλους και δόλιους» για άνομες πράξεις βίας, πόνου, μίσους, καταστροφής, θανάτου. Όπως οι εικόνες που μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο με παιδιά ντυμένα στα λευκά σε φέρετρα, ως Άγγελοι, έφηβοι, ολόκληρες οικογένειες, Άνθρωποι! Άνθρωποι παντού! Xριστιανοί!

Επιτέλους! Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο Χριστιανισμός Διώκεται ανηλεώς απο τους φανατισμένους φονταμελιστές του Ισλάμ, «συστηματικά» με «μεθοδικότητα» σε  Όλο τον Κόσμο!

Αλήθεια, με πόσο μίσος, με πόση εκδίκηση έχει μπολιαστεί κάποιος, για να διεκπεραιώσει ένα τέτοιο έγκλημα;

Πώς δικαιολογείται τόση μισαλλοδοξία και επιθετικότητα, απέναντι στους Χριστιανούς, σε όσους δεν συμμερίζονται το «δικό τους όραμα» του Ισλάμ;.

Πόσο λάθος μπορεί να είναι η διδασκαλία του δικού του Θεού, ώστε να επιτρέπει ή να επιβάλλει στο «όνομά του» να εξοντώνονται «άλλοι» άνθρωποι; Που θυσιάζει αντί να θυσιάζεται!

Μήπως πρέπει κάποτε, οι ηγέτες των χωρών (θρησκευτικοί, πολιτικοί) να εστιάσουν στο πραγματικό πρόβλημα, με σκοπό να «εξοντώσουν» τον πραγματικό κίνδυνο της ανθρωπότητας που δεν είναι άλλος από «Αυτό» το «θρησκευτικό μίσος», του «φανατισμού» του «φονταμελισμού»;

Μήπως, οι πάσης φύσεως οργανώσεις που αυτοπροσδιορίζονται ως εθελοντικές, ανθρωπιστικές, ως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κ.α., οφείλουν να διαφοροποιηθούν πλέον από οποιοδήποτε οικονομικό «αλισβερίσι», με το οποίο είναι προσδεμένες;

Μήπως οφείλουν να ξεκόψουν από το «άρμα» της «παγκοσμιοποίησης» στο οποίο έχουν προσδεθεί, το οποίο ελέγχει απόλυτα την κάθε τους σκέψη και κίνηση;

Μήπως, θα έπρεπε κάποτε να πάψει η «υποκρισία» που καθημερινά βιώνουν τα νησιά μας πρώτα και η υπόλοιπη Πατρίδα μας στη συνέχεια, με τους χιλιάδες και «επιλεκτικά» εισαγόμενους (προσωπική μου γνώμη) παράνομους εισβολείς;

Μήπως έφτασε η ώρα για το άμεσο «μπλοκάρισμα» των κάθε είδους δουλεμπόρων και δουλεμπορικών,των παράνομων πρακτικών και νομικών «παραθυριών» για τον έλεγχο και την μείωση των «αθρόων» μεταναστευτικών ροών;

Μήπως έφτασε η ώρα για εξεύρεση μόνιμης λύσης «ελέγχου», προς πρόληψη και αποφυγή κάθε είδους τρομοκρατικών «φαινομένων»;

Μήπως ήρθε τελικά, η «ώρα η καλή», για να οδηγηθεί η Πατρίδα μας σε μία Πραγματική «Έξοδο», στην Ανάστασή της και στην ανάταξη του πολύπαθου λαού μας; Ενός λαού, που θυσιάστηκε άδικα επί μία δεκαετία και συνεχίζει να σταυρώνεται καθημερινά;

Προς μία πραγματική «Έξοδο» από όλες τις «νοσηρές καταστάσεις» που μας έχουν οδηγήσει σε μια «άρρωστη» κοινωνία, με φοβερές ανισότητες στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, με έντονη την παρουσία της ανέχειας, της εξαθλίωσης ως αποτέλεσμα της ανεργίας που υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό; Της εικόνας της «απόλυτης εξαθλίωσης» των αστέγων που έχουν αυξηθεί σε δραματικό αριθμό, μιας εικόνας «εγκατάλειψης» του Ανθρώπου από τον ίδιο τον άνθρωπο…!

Θεωρώ λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα της πραγματικής «Εξόδου», με σύνεση και σωστές αποφάσεις. Με λογική σκέψη, εθνική συνείδηση, μα πάνω από όλα με Ορθόδοξο τρόπο, όπως ορίζουν οι «επιταγές του έθνους» που έχουμε παραλάβει, από όλους τους προηγούμενους από εμάς!

Είθε η Ανάσταση του Κυρίου μας, να φέρει, ανάταξη πνευματική, ηθική, πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική σε όλους μας!

Είθε το μήνυμα της Αναστάσεως να φτάσει σε «ώτα» ακουόντων, προς όφελος του γένους και του έθνους!

Καλό Πάσχα Συνέλληνες

Καλή Ανάσταση!

Πέτρος Γ. Γώγος

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ