- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Προημιτελικά Champions League: Αρχίζουν τα ματς

Σήμερα ξεκινάει η προημιτελική φάση του Champions League, με δύο σπουδαία ματς

Αισίως φτάσαμε στη φάση των οκτώ του Champions League, με μεγάλες απούσες τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Σπανίως μένουν τόσο νωρίς έξω οι δύο αυτές ομάδες, ενώ η Ρεάλ έχει πάρει τα τρία τελευταία τρόπαια. Θα θέλαμε να είναι στους οκτώ και η Παρί Σεν Ζερμαίν, αφού παρά την «ελαφριά φανέλα» έχει εξαιρετικό ρόστερ και θα ήταν ικανή για μεγάλα πράγματα αν ήταν πλήρης. Διαβάστε τις αναλύσεις για τα ματς και κάντε τα προγνωστικά σας.

Πρώτο ματς της ημέρας, το Λίβερπουλ – Πόρτο.

Η ομάδα του Κλοπ φαίνεται να αντέχει να κρατάει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Είναι μέσα στη διεκδίκηση του αγγλικού πρωταθλήματος και πέταξε εκτός Champions League την Μπάγερν Μονάχου. Πραγματικά πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα», καθώς η Λίβερπουλ υστερεί σε αγωνιστικό υλικό, από τις μεγάλες της ανταγωνίστριες. Δεν έχει βάθος στον πάγκο, ενώ ορισμένοι από τους βασικούς της, είναι αξιόλογοι και φιλότιμοι, αλλά όχι top class παίκτες. Βεβαίως, στα μετόπισθεν βρίσκεται η ηγετική φυσιογνωμία του Φαν Ντάικ, ο οποίος κάνει μεγάλη χρονιά, ενώ η επιθετική τριπλέτα Σαλάχ, Φιρμίνιο, Μανέ, είναι ίσως η πιο άρτια στον κόσμο. Μεγάλο ερωτηματικό για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, είναι αν θα κάνει πίσω στο Champions League, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην κατάκτηση της Premier League, που είναι και ο στόχος της για φέτος. Αυτό ίσως να ήταν η αρχική σκέψη, αλλά η σχετικά εύκολη κλήρωση με την Πόρτο, ίσως να της άλλαξε την σκέψη.

Η Πόρτο είναι περίπου στα ίδια με την αντίπαλό της. Μάχεται με την Μπενφίκα για το πρωτάθλημα Πορτογαλίας (ισοβαθμούν στην κορυφή με έξι αγωνιστικές να απομένουν) και στον προηγούμενο γύρο του CHL εβγαλε έξω τη Ρόμα. Βεβαίως, η Πόρτο είναι το απόλυτο αουτσάιντερ στην οκτάδα που έχει μείνει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τα παρατήσει εδώ που έφτασε. Είναι το ίδιο καλή εντός και εκτός έδρας και το μεγαλύτερο προσόν της είναι οτι δεν παρατάει κανένα ματς, όποια και να είναι η εξέλιξή του.

Λογικά η Λίβερπουλ έχει το πλεονέκτημα, αλλά είναι τόσες οι εκπλήξεις στα νοκ άουτ του Champions League που αναμένουμε να δούμε τι άλλο θα γίνει.

Δεύτερο ματς της ημέρας, το Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι.

Αγγλικό «εμφύλιο» ανέδειξε η κλήρωση στους οκτώ του Champions League. Βεβαίως, όλοι θα προτιμούσαμε να δούμε ντέρμπι του Μάντσεστερ, αλλά σίγουρα και αυτό το ζευγάρι είναι αμφίρρροπο. Όποιος θεωρήσει πως η Σίτι είναι τόσο ξεκάθαρο φαβορί, μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων.

Σύμφωνοι οτι η Τότεναμ είναι χειρότερη ομάδα από τη Σίτι, όμως μέχρι πριν ένα μήνα διεκδικούσε τον τίτλο στην Αγγλία και ήταν εκπληκτική στους δεκαέξι, κόντρα στην Ντόρτμουντ. Και δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίζεις την γερμανική ομάδα, δύο φορές. Ο Ποτσετίνο έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο, που μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, εφόσον ενισχυθεί λίγο ακόμη, ενώ σίγουρα οι Λονδρέζοι δεν θεωρούνται τελειωμένοι στο Champions League. Το μόνο κακό, είναι πως τα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν πέφτουν πάνω στο ντεφορμάρισμά της. Αλλά είπαμε, άλλο Πρέμιερ Λιγκ, άλλο Champions League.

Η Σίτι θέλει να τα πάρει όλα φέτος. Πήρε το Λιγκ Καπ, έχει περάσει στον τελικό του FA Cup, προηγείται στη βαθμολογία της Premier League και έχει φτάσει στους οκτώ του ΤΣΛ. Μπορεί να τα πάρει όλα; Δύσκολο. Αυτό που μπορούμε να πούμε σίγουρα πάντως, είναι πως θα τα άλλαζε όλα με έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι ο στόχος της διοίκησης, αλλά και του Πεπ Γκουαρντιόλα και αυτό έχει περάσει και στους παίκτες. Αν χρειαστεί, θα αφήσει στην άκρη το κύπελλο ή ακόμη και το πρωτάθλημα, για να πάρει το Champions League.

Δεν θα είναι εύκολα τα ματς για καμία από τις δύο.