- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στη Φλώρινα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου (video, pics)

Στη Φλώρινα βρέθηκε χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εν νέους υποψήφιος, Στέλιος Κούλογλου, στο πλαίσιο περιοδείας του σε όλη τη χώρα ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο κ. Κούλογλου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μίλησε για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, υπογραμμίζοντας πως η συζήτηση θα πρέπει να περιστραφεί γύρω από την Ευρώπη και όχι σε θέματα εσωτερικής πολιτικής ή εθνικά θέματα.

Έδωσε έμφαση στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στο γιατί πρέπει να περιοριστεί, ενώ κατηγόρησε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελληνική Βούλη για τις πολιτικές που ακολουθούν.

Χαρακτήρισε ως το πιο σημαντικό γεγονός της ημέρας τη σύλληψη Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη. «Η σύλληψη του είναι μία ακόμα ένδειξη της έλλειψης σεβασμού στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου» είπε και πρόσθεσε πως ο Ασάνζ είναι υποψήφιος για το φετινό βραβείο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος και Δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, ο κ. Κούλογλου επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, ενώ αμέσως μετά συζήτησε με νέους για ευρωπαϊκά θέματα και λοιπές πολικές στον τομέα της νεολαίας, ενώ ολοκλήρωσε την περιοδεία του με ανοιχτή πολιτική εκδήλωση.