- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πρεσπών Φώτιος Νόνας (video, pics)

Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του «Ενεργοί Πολίτες Δήμου Πρεσπών» παρουσίασε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Πρεσπών, Φώτιος Νόνας, έχοντας στο πλευρό του τους συνεργάτες του.

Με λόγο μεστό και δείχνοντας γνώστης των προβλημάτων της περιοχής, προτείνοντας παράλληλα και λύσεις, ο κ. Νόνας αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος του, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και στα μεγάλα έργα υποδομών.

Ξεκίνησε λέγοντας πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η διάθεση των προϊόντων της Πρέσπας, δίνοντας ως βασικό λόγο τις παράνομες ελληνοποιήσεις, ενώ στάθηκε και στην έλλειψη μεταποιητικών μονάδων. Στις λύσεις που πρότεινε είναι η θέσπιση ειδικής οικονομικής ζώνης για την περιοχή.

Κατόπιν, απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε σε επιμέρους τομείς όπως ο τουρισμός και η υγεία, ενώ το οδικό δίκτυο (πρότεινε την τμηματική κατασκευή του δρόμου Φλώρινα – Πρέσπα με δύο τούνελ σε Βίγλα και Περβάλι) και η προώθηση της στάγδην άρδευσης χαρακτηρίστηκαν ως τα δύο μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που χρειάζεται η περιοχή.

Παράλληλα, μίλησε για την αλιεία, τις λίμνες, τη δημιουργία Μουσείων Εμφυλίου Πολέμου και Εικονικής Πραγματικότητας, τη λειτουργία Βιωματικής Κατασκήνωσης κ.ά.

Ο κ. Νόνας υποστήριξε επίσης πως αυτός και οι συνεργάτες του έχουν διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο διοίκησης του δήμου, ενώ υπογράμμισε πως «δεν θα επικεντρωθούμε σε λάθη και παραλείψεις της απερχόμενης αρχής. Δεν μας νοιάζουν οι εντυπώσεις, αλλά η ουσία».

Τέλος, ανακοίνωσε πως το προσεχές Σάββατο, στις 9 το βράδυ στο Hotel Mimallones στον Λαιμό, θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.