- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γιώργος Κασαπίδης: «Όλοι μαζί για την αλλαγή πορείας στη Δυτική Μακεδονία» (video, pics)

«Σήμερα, η Φλώρινα στέλνει το μήνυμα της νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου για αλλαγή πορείας στη Δυτική Μακεδονία». Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την κεντρική προεκλογική ομιλία του στη Φλώρινα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Αφού χαρακτήρισε «παλιά και γερασμένη» την απερχόμενη περιφερειακή αρχή, δεσμεύτηκε για αλλαγή εικόνας στην Περιφέρεια ώστε να μετατραπεί «σε τόπο θετικών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων».

Ο κ. Κασαπίδης έκανε αναφορά σε μια σειρά φαινομένων «που επιδεινώθηκαν την τελευταία πενταετία εξαιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής και αναπτυξιακού οράματος στην Περιφέρεια», φαινόμενα όπως η υψηλή ανεργία, η χαμηλή απορροφητικότητα, η φυγή των νέων στο εξωτερικό, η δημογραφική κρίση, η ερήμωση της υπαίθρου.

Ειδικότερα για τη Φλώρινα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε πως «καταθέτουμε μέσα στο αναπτυξιακό μας σχέδιο ξεχωριστή ολοκληρωμένη πρόταση που αφορά στους βασικούς άξονες της οικονομίας και κοινωνίας. Αφού προηγουμένως διασφαλίσουμε κάποιες βασικές υποδομές εμβληματικών έργων όπως είναι ο κάθετος με την Εγνατία και η επίσπευση των διαδικασιών της τηλεθέρμανσης, βάζουμε ως προτεραιότητα τον ενεργειακό τομέα… Δεύτερος άξονας προτεραιοτήτων είναι ο αγροδιατροφικός τομέας… Τρίτη προτεραιότητα είναι η τουριστική ανάπτυξη… ».

Καταλήγοντας, ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε για άλλη μια φορά τους υποψήφιους σύμβουλους της Π.Ε. Φλώρινας τονίζοντας: «Είναι οι δικοί σας άνθρωποι. Στηρίξτε τους με όλη σας τη δύναμη για να κάνουμε πράξη την αλλαγή πορείας στη Δυτική Μακεδονία».