- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η ΝΟΔΕ Φλώρινας απαντά σε ραδιοφωνικές δηλώσεις

Είναι γνωστή η τακτική των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ: με πρώτο διδάξαντα τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπουργοί και στελέχη του Σύριζα, επιδίδονται καθημερινά σε ασύστολα ψεύδη και φαντασιακή παροχολογία, με χρήματα που δεν υπάρχουν.

Σήμερα ο κομματικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αλλάξει την αρνητική για τον Σύριζα θεματολογία του πολιτικού διαλόγου και κατασκεύασε, προκειμένου να ερμηνεύσει την επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στους Αναργύρους, μια άνευ προηγουμένου θεωρία συνωμοσίας, η οποία ερμηνεύεται μόνο με γνώμονα την παραζάλη της επερχόμενης ήττας.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή ήταν το προχθεσινό δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ Φλώρινας. Τα κύρια σημεία του δελτίου τύπου ήταν τα εξής: Ο κύριος Αραχωβίτης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε πως η επιστροφή του φόρου στο πετρέλαιο των αγροτών δεν ανταποκρίνεται στα υφιστάμενα δημοσιονομικά περιθώρια, την στιγμή που ο Σύριζα, τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα για τα προβλήματα του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα, δηλαδή για την μείωση της τιμής του πετρελαίου και των αγροτικών εφοδίων, για την αύξηση της συμμετοχής των γεωργο-κτηνοτρόφων στην διαμόρφωση της τιμής των τελικών προϊόντων, για την άρση της συρρίκνωσης του κλάδου. Ο ίδιος όμως, παρά ταύτα, ήρθε στη Φλώρινα, μοιράζοντας αφειδώς προεκλογικές υποσχέσεις: εξήγγειλε τρία αρδευτικά έργα στο Νομό της Φλώρινας, για τα οποία δεν είχε εξασφαλίσει ούτε τη μισή χρηματοδότηση. Επρόκειτο για μια υποσχετική, η οποία, κατά την προσφιλή τακτική του Σύριζα, ρίχνει το μπαλάκι στις επόμενες κυβερνήσεις. Και συνεχίζοντας την πάγια τακτική του, απέφυγε να συναντηθεί δια ζώσης με αυτούς τους οποίους κορόιδευε. Μας πέρασε για ιθαγενείς στους οποίους προσπάθησε 10 μέρες πριν τις εκλογές, να μοιράσει καθρεφτάκια. Ο πολύπαθος όμως λαός της Φλώρινας γνωρίζει .

Με αφορμή τις συγκεκριμένες καταγγελίες της ΝΟΔΕ ο εκπρόσωπος του Σύριζα, σε ραδιοφωνική εκπομπή της «αγαπημένης» του Σύριζα ΕΡΤ, αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα καταγγελλόμενα από εμάς, προτίμησε το «conspiracy theory», την συνωμοσιολογία δηλαδή. Και συγκεκριμένα διατύπωσε την εικασία πως ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ ήρθε στους Ανάργυρους, εκκινώντας την κούρσα διαδοχής στη ΝΔ, αφού η διαφαινόμενη, κατά την εκτίμησή του ήττα στις εκλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα δρομολογήσει εξελίξεις διαδοχής.

Απαντώντας λοιπόν σε όσα κατασκεύασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΟΔΕ διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη ερμηνεία μόνο ως «πολιτική αλητεία» θα μπορούσε να ερμηνευτεί. Διαφωτίζει μάλιστα πως ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην προχθεσινή του επίσκεψη στους Αγίους Αναργύρους, ούτε «χρίσματα» έδωσε, ούτε την «πίττα μοίρασε» , απλά δήλωσε ότι η νίκη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στις εκλογές της 26-05-2019 θα είναι συντριπτική. Δήλωσε επίσης ότι είναι πολιτικά ανήθικο, να παρουσιάζεται η δημοσίευση ενός Νόμου στο ΦΕΚ, ως εντολή πληρωμής των αποζημιώσεων για τους πολύπαθους κατοίκους του υπό μετεγκατάσταση οικισμού, με σκοπό την απομύζηση των πολιτικών ωφελημάτων, όπερ και ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.

Εκείνο όμως που ξεπέρασε τη νοημοσύνη μας είναι η θεωρία του ίδιου εκπροσώπου πως η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα την Πέμπτη «έρχεται να συμμαζέψει τη ζημία που θα προκύψει την επομένη της εκλογικής ήττας του Κασαπίδη στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Τέλειο το μύθευμα, συγχαρητήρια στον μυθοπλάστη που αγνοεί ότι ο Τσίπρας σε 23 μέρες όργωσε την Ελλάδα και ήρθε δυο φορές αυτό το διάστημα στην Κοζάνη, ακριβώς για να στηρίξει τον εκλεκτό του Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος θα χάσει παταγωδώς την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας . Ειδικότερα, ο Τσίπρας την Κυριακή ήρθε και μίλησε στην πλατεία της Κοζάνης, φρουρούμενος από πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν από όλη την Δυτική Μακεδονία. Αν η νίκη Καρυπίδη σε επίπεδο περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ήταν προδιαγεγραμμένη, τότε γιατί ο Πρωθυπουργός φοβήθηκε να έρθει στη Φλώρινα; Μήπως γιατί θα χάσει παταγωδώς εδώ, όπου το ξεπούλημα της γλώσσας και της ταυτότητάς μας είναι ζωντανό;

 Το συμπέρασμα λοιπόν προκύπτει αβίαστα: ο Σύριζα θα χάσει την περιφέρεια στην Δυτική Μακεδονία, αφού μας πρόδωσε δις, με το ξεπούλημα της ΔΕΗ αλλά κυρίως με την συμφωνία των Πρεσπών, στο πλαίσιο της οποίας έπνιξε την εθνική μας αξιοπρέπεια στα νερά της λίμνης των Πρεσπών..

Κύριοι του Συριζα, την Κυριακή της 26ης Μαΐου ο λαός της Φλώρινας και όχι μόνο αυτός, θα σας τιμωρήσει. Θα μαυρίσει τις παλαιοκομματικές τακτικές σας, θα σας επιστρέψει την κοροϊδία, το εθνικό μας ξεπούλημα, την ακατανόμαστη συμφωνία των Πρεσπών που υπογράψατε. Τα προεκλογικά τερτίπια άλλων εποχών θα φύγουν μια και καλή, μαζί με την πρώτη φορά αριστερά, την χειρότερη διακυβέρνηση που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος.

Οι απαντήσεις που θα λάβετε στις κάλπες θα είναι εκκωφαντικά τραγικές για την παράταξή σας.

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ