- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Φλώρινας Στάθη Κωνσταντινίδη στη Μελίτη (pics)

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συγκέντρωση της Δημοτικής Παράταξης ¨Ενότητα- Συνεργασία¨ την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στην Μελίτη.

Κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης κ. Στάθης  Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, για  την Δημοτική Ενότητα  Μελίτης.

Από το Γραφείο Τύπου

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κωνσταντινίδη:

Φίλες και φίλοι της Μελίτης καλησπέρα σας. Από εμένα αλλά και από όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας , σας οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την σημερινή σας παρουσία. Με τους πιο πολλούς από εσάς γνωριζόμαστε πολλά χρόνια . Γνωρίζετε ότι από εμένα θα ακούτε πάντα αλήθειες είτε είναι ευχάριστες είτε δυσάρεστες. Θα προσπαθώ πάντα να είμαι ωφέλιμος και όχι αρεστός. Αλήθεια πρώτη, ο Δήμος Φλώρινας που προσπαθούμε να παραλάβουμε αν εσείς μας δώσετε την εντολή ,δυστυχώς δεν είναι από τους Δήμους με αναπτυξιακή προοπτική . Απουσιάζει η στρατηγική και η στόχευση. Τα όποια έργα είναι αποσπασματικά και μικρού προϋπολογισμού και ως τούτου δεν εξυπηρετούν έναν κεντρικό στόχο. Μεγάλα έργα έμειναν μόνο στα λόγια ή αν ξεκίνησαν όπως η τηλεθέρμανση κινδυνεύουν να απενταχθούν από το εθνικό πρόγραμμα.Αλήθεια δεύτερη, όλοι οι κάτοικοι αλλά και οι εκπρόσωποι τους όπως οι πρόεδροι τοπικών συμβουλίων διακατέχονται από έναν άτυπο διαχωρισμό στη μεταξύ τους και στη σχέση τους με τον Δήμο.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να αλλάξουν όλα αυτά, να γίνουν όλοι ίσοι. Γιατί ο νέος Δήμος Φλώρινας που θέλουμε να χτίσουμε μας χρειάζεται όλους. Η απόφαση των τοπικών κοινωνιών για την επιλογή των εκπροσώπων τους είναι απολύτως σεβαστή και αυτό θα είναι βασική αρχή για τη νέα δημοτική αρχή. Θα τιμήσουμε τον τίτλο του συνδυασμού μας. Ενότητα-Συνεργασία στην πράξη.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα για έργα που ξέρουμε όλοι τελείωσαν. Ο κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται πια τι είναι προεκλογικό και τι αληθινά υλοποιήσιμο και εγώ δεν έχω σκοπό να παίξω με τη νοημοσύνη κανενός. Σας έχω αποδείξει ότι αυτή η αρχή είναι για μένα στάση ζωής και δεν θα τη παραβιάσω.

Για αυτό εμείς σας παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα έργων που όχι μόνο είναι ρεαλιστικό αλλά και υλοποιήσιμο. Επιπλέον μόνο εμείς αναφέρουμε και ονοματίζουμε για κάθε έργο την πηγή που θα το χρηματοδοτήσει. (Π.χ ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους).

Έχουμε το κουράγιο την δύναμη αλλά κυρίως το μεράκι όλοι μαζί Δήμαρχος σύμβουλοι και συνεργάτες να ασχοληθούμε με όλους τους τομείς.

Θα σταθούμε κοντά στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, θα βελτιώσουμε όσο μπορούμε τις υποδομές τους για να αυξήσουν το εισόδημα τους αλλά και για να είναι ανταγωνιστικοί στις νέες συνθήκες.

Θα σταθούμε κοντά στους εμπόρους τους επιστήμονες και γενικά σε όλο το φάσμα της κοινωνίας μας.

Επιγραμματικά θα σας αναφέρω για να μη σας κουράσω τους τομείς του προγράμματός μας.

  1. Ενέργεια- Πράσινη Ανάπτυξη- Χωροταξικός- Πολεοδομικός Σχεδιασμός.
  2. Αστικές Υποδομές- Μεταφορές- Οδικό Δίκτυο.
  3. Τουρισμός- Αναψυχή- Πολιτισμός.
  4. Ύδρευση – Αποχέτευση-Καθαριότητα- Τηλεθέρμανση.
  5. Υγεία – Κοινωνική Φροντίδα- Αλληλεγγύη.
  6. Παιδεία- Νεολαία.
  7. Αθλητισμός.
  8. Επιχειρηματικότητα.
  9. Αγροτική Ανάπτυξη.

Όλοι ξέρουμε ότι είστε ένα κεφαλοχώρι- το μεγαλύτερο του Δήμου μας που ουσιαστικά λειτουργείτε σαν μια μικρή πόλη. Έχετε την οικονομική σας αυτονομία, τα δικά σας εμπορικά καταστήματα, σχολεία,τις υπηρεσίες με το εργοστάσιο της ΔΕΗ, την δική σας λαϊκή αγορά. Είστε με λίγα λόγια, ένα ζωντανό χωριό που κρατάει όλους τους κατοίκους στον τόπο τους.

Γνωρίζουμε τα προβλήματά σας, γ ι αυτό δεσμευόμαστε να υπογράψουμε συμβόλαιο μαζί σας για την ανάπτυξη της Μελίτης.

Υποσχόμαστε να υλοποιήσουμε τα έργα που θα αναφέρω που αφορούν το χωριό σας αλλά και γενικότερα τον πρώην Δήμο Μελίτης.

Οδική διασύνδεση της Μελίτης με το Μεσοχώρι και την Κέλλη.

Άριστη και ισοβαρής συνεργασία με τον πιθανόν μελλοντικό επενδυτή του ΑΗΣ Μελίτης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και για την ομαλή εξέλιξη του έργου της Τηλεθέρμανσης.

Συνεργασία με την περιφέρεια για ολοκλήρωση των παράλληλων έργων του αναδασμού με πρώτη προτεραιότητα τους δρόμους και επίλυση τυχόν προβλημάτων που προέκυψαν για να τελειώνουμε με τις καθυστερήσεις με τα παράλληλα έργα του αναδασμού . Εμείς υποσχόμαστε το στρώσιμο με 3Α των παλιών και των νέων δρόμων του αναδασμού.

Διεκδικητική στάση και εποικοδομητική συνεργασία με τα ορυχεία και μεταλλεία της περιοχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Κατασκευή πιστοποιημένων και σύγχρονων παιδικών χαρών στις πλατείες που θα πληρούν τους όρους ασφαλείας που απαιτούν οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Καθρέφτες και φωτεινοί σηματοδότες σε όλα τα επικίνδυνα σημεία των χωριών.

Μεγάλη προσπάθεια για την μη απομάκρυνση του ταχυδρομείου της Μελίτης για την συνέχιση της εξυπηρέτησης όλων των πολιτών.

Θα βοηθήσουμε να τοποθετηθούν ΑΤΜ σε συνεργασία με τράπεζες λόγω και της μεγάλης δραστηριότητας του ΑΗΣ Μελίτης και των ορυχείων.

Προγραμματισμός καθαριότητας κάθε εβδομάδα σε όλα τα χωριά της Δημοτικής ενότητας ανεξαρτήτως του προέδρου και τονίζω το ανεξαρτήτως προέδρου γιατί την επόμενη των εκλογών για εμάς δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Ειδικό τιμολόγιο για τις κοινότητες στα ρολόγια της ΔΕΥΑΦ.

Ασφαλτόστρωση των βομβαρδισμένων δρόμων σε όλα τα χωριά του Δήμου.

Εφαρμογή του νόμου στην περίπτωση ρύπανσης κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω της καύσης του λιγνίτη από το εργοστάσιο της ΔΕΗ σε συνεργασία με την περιφέρεια και παράλληλα θα ενημερώνουμε υπεύθυνα τον κόσμο πότε θα έχει δωρεάν ρεύμα, τις μέρες που ο μετρητής ρύπων, που είναι εγκατεστημένος στο σπίτι παιδιού, ξεπερνάει το επιτρεπτό όριο.

Ύδρευση και άρδευση από το φράγμα της Παπαδιάς και επιτέλους ολοκλήρωση του αγωγού που συνδέει το διυλιστήριο έξω από τον Σκοπό με τα διυλιστήρια των πηγών της Δημοτικής ενότητας Μελίτης. Να μην ξεχνάμε ότι είναι υποχρέωση της ΔΕΗ από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί το φράγμα της Παπαδιάς.

Πεζοδρόμηση στην είσοδο του χωριού από την διασταύρωση για να υπάρχει ασφάλεια και για τους πεζούς.

Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα τουριστικής αξιοποίησης του Αγίου Γεωργίου μέσα από το πρόγραμμα Θρησκευτικού τουρισμού που θα αναπτύξουμε.

Δημιουργία κλειστού Γυμναστηρίου (στην ευρύτερη περιοχή της Μελίτης πχ διασταύρωση ή στην Μελίτη) μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ εάν και εφόσον μας επιτραπεί να εντάξουμε την μελέτη.

Κατασκευή φρεατίου για να χλωριώνεται το νερό που πηγαίνει στις δημόσιες βρύσες .

Σε βάθος τριετίας ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου.

Τέλος, υποσχόμαστε την διερεύνηση κάθε δυνατής πιθανότητας για την ένταξη σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας.

Φίλες και φίλοι της Μελίτης

Από τα βάθη της ψυχής μου, σας διαβεβαιώνω ότι σήμερα αναλαμβάνουμε να σας παραδώσουμε σε τέσσερα χρόνια μια καλύτερη Μελίτη, μια Μελίτη που αξίζει σε εσάς , τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας.

Φίλες και Φίλοι ήρθε η ώρα όλοι μαζί και το ξανατονίζω ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να χτίσουμε έναν νέο Δήμο Φλώρινας. Όταν ξεκίνησα αυτήν την προσπάθεια το 2014 είχα την φιλοδοξία να ξεπεράσουμε ότι μπορούσε να μας χωρίσει. Έδωσα πρώτος το παράδειγμα με την πολιτική μου συμπεριφορά. Δεν χώρισα τους ανθρώπους. Χρώματα, κόμματα, καταγωγές μπήκαν στην άκρη. Αγωνίστηκα να κατατάξω όλους και όλες εσάς σε μία κατηγορία. Σε πολίτες του Δήμου μας. Γι΄ αυτό και δεν έκλεισα την πόρτα του γραφείου σε κανέναν. Σύνθημα μου: πάνω απ΄ όλα η ανθρωπιά και έτσι συνεχίζω. Σήμερα το μήνυμα εκείνο του 2014, όταν ξεκίνησα, παίρνει σε πολύ μεγάλο βαθμό σάρκα και οστά. Ο συνδυασμός αποτελείται από παλιά και έμπειρα στελέχη αλλά και νέα παιδιά με όραμα και όρεξη για δουλειά. Και δε θα σταματήσω να αναζητώ και να επιδιώκω τη σύνθεση, τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση με όρους ισοπολιτείας και διαφάνειας. Κακά τα ψέματα αυτό ζητάει και αυτό έχει ανάγκη ο τόπος μας και ο κόσμος.

Ας σταθούμε λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα.

Δεν ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ άλλες καθυστερήσεις. Σήμερα είμαστε ουραγοί στην Δ. Μακεδονία, ας γίνουμε πρωταθλητές.

Ελάτε μαζί μας ψηφίστε τον συνδυασμό μας και να είστε σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσετε. Θα είστε περήφανοι γιατί με την ψήφο σας βάλατε ένα μικρό λιθαράκι στην ανάπτυξη της Μελίτης αλλά και του Δήμου Φλώρινας.

Ψηφίστε Ενότητα – Συνεργασία ψηφίστε ένα καλύτερο αύριο. Γεια σας.