- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Τζένη Λαζένη υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Δημιουργική Πορεία – Κοινωνική Συνεργασία»

Η Πολυξένη (Τζένη) Λαζένη γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1988 και είναι κόρη του Νικόλαου Λαζένη και της Αικατερίνης Νικολαΐδου.

Τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, παράρτημα Ηγουμενίτσας, κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στην Διοίκηση και την Οικονομία.

Κάτοχος πτυχίου Lower Michigan και Cambridge Αγγλικής γλώσσας και επίπεδο Delf Γαλλικής γλώσσας.

Εργάστηκε ως υπάλληλος της Εθνικής Τραπέζης στο κατάστημα της Φλώρινας στην υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών (2011).

Επαγγελματικά απασχολείται στην οικογενειακή επιχείρηση, γνωστή ως «Πιτσα Νίκος Λαζένης» και ως ιδιωτική υπάλληλος σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος τα τελευταία 17 συναπτά έτη. Πρόσφατα πρόσθεσε και την μετάφραση κειμένων (εξειδικευμένων και απλών) στις επαγγελματικές της ασχολίες.

Δραστηριοποιήθηκε στον αθλητικό τομέα ως αθλήτρια Καράτε λαμβάνοντας 2η θέση στο Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος (kata) και 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (kumite) στην κατηγορία της και ερασιτεχνικά ασχολήθηκε με τον στίβο και την ενόργανη γυμναστική, με σειρά συμμετοχών σε σχολικές και δημοτικές οργανώσεις.

Είναι ιδιοκτήτρια σκύλου συντροφιάς, με έμφυτες φιλοζωικές πεποιθήσεις και εθελοντική δράση στην περίθαλψη και φροντίδα αδέσποτων ζώων του Δήμου Φλώρινας. Στις καθημερινές της ανησυχίες είναι η ανάπτυξη, ανάδειξη, προβολή και εξέλιξη της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, του πολιτισμικού πλούτου και των αθλητικών δρώμενων του Δήμου της.

Με χαρά δέχτηκα την τιμητική πρόταση του κ. Μπίρου Στέφανου, να συμμετέχω στον συνδυασμό του «Δημιουργική Πορεία-Κοινωνική Συνεργασία», καθώς μοιραζόμαστε κοινά οράματα για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και μέσα από αυτή την συνεργασία, ευελπιστώ να μπορέσουμε να αλλάξουμε δομικά την έως τώρα εικόνα της και να προσφέρουμε στην Φλώρινα το κύρος που αδιαμφισβήτητα της αρμόζει