- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Κοινότητας Φλώρινας

Εργάτη. Υπάλληλε. Αυτοαπασχολούμενε. Συνταξιούχε. Άνεργε. Νέα και νέε.

Και πριν και μέσα στην κρίση, αλλά και μετά από αυτήν, το μεγάλο κεφάλαιο κλέβει τον ιδρώτα σου, το εισόδημα σου, για να εξασφαλίσει μεγαλύτερα κέρδη. Έχει συνεργάτες την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.

ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. Δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την ζωή και τα δικαιώματα σου στη δουλειά, στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια.

Σου επιβάλλουν:

 * Φόρους, δημοτικά και άλλα ανταποδοτικά τέλη, πρόστιμα, χαράτσια.

 * Περιστασιακή δουλειά με δίμηνες – 5μηνες – 8μηνες συμβάσεις, μπλοκάκια και εκ περιτροπής εργασία.

 * Μισθούς και συντάξεις πείνας.

 * Μέλλον αβέβαιο για τη νέα γενιά, χωρίς δουλειά, μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα.

Εφαρμόζουν όλα τα παραπάνω, εξαπατώντας το λαό, όλες οι κυβερνήσεις, – του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα, – Ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, αλλά και οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές.

Ζητούν την ψήφο σου.

ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΕΣ. ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ!

ΨΗΦΙΣΕ “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ” ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΔΗΜΟ-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια:

Συνειδητά απαξιώνει τις υπηρεσίες του δήμου μη αξιοποιώντας τις όποιες δυνατότητες για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (όπως έγινε με την περίπτωση της αποκομιδής απορριμμάτων) ή για μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρη (π.χ. καθαρίστριες σχολείων). Προσλαμβάνει με δίμηνες και οχτάμηνες συμβάσεις το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να το έχει σε εργασιακή ομηρία, προωθεί τα πεντάμηνα κοινωφελούς εργασίας. Δημοτική αρχή και εργολάβοι έχουν στήσει ρουσφετολογικό μηχανισμό που καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα.

Στο αίτημα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για μείωση των δημοτικών τελών και κατάργησή τους για ανέργους, χαμηλόμισθους, πολύτεκνους χαμηλοσυνταξιούχους, η δημοτική αρχή κινείται στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιβολής τοπικών φόρων στους δημότες. Διατήρησε τα δημοτικά τέλη σε σταθερά υψηλό επίπεδο. Στην ίδια τη λογική της φορολόγησης είναι ακόμα και τα κοιμητήρια, καθώς με το νέο κανονισμό που ψήφισε έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα τέλη.

Η δημοτική αρχή επέβαλε για πρώτη φορά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς ενώ κάθε φορά υπάρχουν πολλά παιδιά δεν γίνονται δεκτά. Ενισχύει την εμπορευματοποίηση σε όλους τους ευαίσθητους τομείς. Αποδέχεται το περιεχόμενο του νέου σχολείου της αγοράς, τη μείωση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί να αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα ακόμα και για τη θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αποδέχεται τη λειτουργία της ΔΕΥΑΦ ως επιχείρηση και όχι ως δημόσια υπηρεσία, με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό (τιμή του νερού, ΦΠΑ, πληρωμή από τους δημότες της εγκατάστασης των υδρομέτρων κλπ).

Ο δήμος και η περιφέρεια παραδίνει τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες, με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), ενώ στην ίδια κατεύθυνση διαχειρίζεται και το ζήτημα του αποχιονισμού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Ακόμα και στα έργα δεν εξαντλεί τις δυνατότητες να υλοποιηθούν με ίδια μέσα του δήμου, αλλά τα αναθέτει σε εργολάβους. Αντίστοιχα και στη διαχείριση των δημοτικών δασών, αντί να εξασφαλίσει την υλοτομία από τους τοπικούς δασεργατικούς συνεταιρισμούς και τη διάθεση φθηνών καυσόξυλων στους δημότες, κάνει ότι μπορεί για να ανατεθεί σε εργολάβους ή γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Υποκριτική είναι η εναντίωση του δήμου στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, γιατί δεν εναντιώνεται στην απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας συνολικά, που μετατρέπει την ενέργεια από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα. Αυτό έχει συνέπειες και στο ζήτημα της τηλεθέρμανσης, καθώς ενόψει της ιδιωτικοποίησης της μονάδας της Μελίτης, δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση για την τιμή, τις επιπλέον χρεώσεις, έξοδα εγκατάστασης κλπ. και το μόνο που είναι εξασφαλισμένο είναι η κερδοφορία του όποιου κερδοσκόπου «επενδυτή».

Αντί να διεκδικηθούν και να αποδοθούν όλοι οι παρακρατηθέντες πόροι από την κεντρική εξουσία για όλες τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, ο Δήμος Φλώρινας και η Τοπική Κοινότητα Φλώρινας αποδέχτηκαν τη μη είσπραξη των παρακρατηθέντων και λειτουργούν με μείωση του προϋπολογισμού τους. Όπως και οι περισσότεροι δήμοι, λειτουργεί με όρους επιχείρησης και ανταποδοτικότητας: «ΘΕΛΕΙΣ ΕΡΓΑ, ΠΛΗΡΩΣΕ». Αντί να διεκδικεί πόρους για έργα με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, θεοποιεί το ΕΣΠΑ, τις ΣΔΙΤ, τις ΜΚΟ, που εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα και νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η υπόλοιπη αντιπολίτευση, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην Τοπική Κοινότητα, παρά τις κραυγές της ενάντια στη δημοτική αρχή, συμφωνεί με την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Το ίδιο σύμφωνες είναι και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούν σήμερα το Δήμο, αλλά και την Τοπική Κοινότητα.

Η Τοπική Διοίκηση δεν είναι ουδέτερος θεσμός. Είναι θεσμός του αστικού κράτους. Με όλο το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε τα τελευταία χρόνια («Καποδίστριας, «Καλλικράτης» και τώρα «Κλεισθένης») ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο, ώστε οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου για μεγαλύτερη κερδοφορία. Η Τοπική διοίκηση αποτελεί ιμάντα μεταφοράς και υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών σε τοπικό επίπεδο.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΛΑΟΣ.

ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ

ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:

** Προστασία των ανέργων, των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων, των πολυτέκνων και τρίτεκνων λαϊκών οικογενειών, των ΑμεΕΑ. – Προστασία της μητρότητας. Κίνητρα στα νέα ζευγάρια. Για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς – βρεφικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς και χωρίς τροφεία. Μέτρα αντιμετώπισης υποσιτισμού. – Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, φόρους, πρόστιμα και χαράτσια.

** Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Σύγχρονες μονάδες Υγείας επαρκώς στελεχωμένες και εξοπλισμένες σε όλα τα επίπεδα.

** Κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, που, ενταγμένες σ’ έναν ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας, στηριγμένο στις εγχώριες πηγές, θα παρέχει φτηνό ρεύμα ως βασικό κοινωνικό αγαθό και θα αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ:

* Στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής ή θρησκεύματος, με πτυχία που να εξασφαλίζουν δουλειά, δικαιώματα στη ζωή και σύγχρονα, ασφαλή – λειτουργικά σχολεία. Μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή και της ωρομισθίας. Εφαρμογή του θεσμού του σχολίατρου, εμβολιασμό όλων των παιδιών, εξασφάλιση μικρού γεύματος σε κάθε μαθητή. Αναβάθμιση της καλλιτεχνικής και μουσικής παιδείας με πιστοποίηση σπουδών, καθώς και της ειδικής αγωγής (τυφλούς, κωφούς, άτομα με αυτισμό, μέση νοητική υστέρηση, βαριά αναπηρία, κλπ.), με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, στελέχωση της με εξειδικευμένο προσωπικό.

* Στον πολιτισμό ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα. Δημιουργία θυλάκων και δομών που αναδεικνύουν και ενθαρρύνουν την καλλιέργεια των κλίσεων των νέων ανθρώπων, την ερασιτεχνική δημιουργία, με αποκλειστική ευθύνη χρηματοδότησης από το κράτος και χωρίς την επιβολή δημοτικού ανταποδοτικού τέλους.

* Στην άθληση με έμφαση στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό (μαθητικό, εργασιακό κλπ.), με έργα στις γειτονιές, γενναία ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την συντήρηση και λειτουργία όλων των αθλητικών δομών.

* Προβάλει πνεύμα συλλογικής δράσης και αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Υποστηρίζει και αγωνίζεται για την ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων, του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους, με προσλήψεις προσωπικού, ειδικοτήτων, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ:

(***)>>> Μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Μέτρα δασοπροστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος γενικότερα. Έργα προστασίας των υδάτινων πόρων. Προστασία των σχολείων και όλων των δημόσιων κτιρίων, με ελέγχους και έργα αντισεισμικής θωράκισης.

(***)>>> Βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Φλώρινας με αποχετευτικά, αντιπλημμυρικά και άλλα έργα υποδομής. Με επέκταση ή/και δημιουργία χώρων πράσινου και αναψυχής (πάρκα, πλατείες, κ.ά.). Κατασκευή δικτύου τηλεθέρμανσης από το Δήμο, με φτηνή τιμολόγηση, τόσο στη σύνδεση, όσο και στην κατανάλωση. Ειδικά μέτρα διευκόλυνσης για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους δημόσιους και δημοτικούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικούς σηματοδότες για τυφλούς, κ.ά. – Ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε Υγεία, Παιδεία, αναψυχή, πολιτισμό.

Οι άλλες παρατάξεις ζητούν την ψήφο σου και από την επόμενη μέρα:

Θα σου φορτώσουν νέα βάρη, με επιπρόσθετα ανταποδοτικά τέλη και φόρους, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, «Βοήθεια στο σπίτι», κλπ).

Θα αναγκάσουν τους γονείς να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη για να μορφωθούν τα παιδιά τους, να έχουν θέρμανση, να μη στάζει η οροφή του σχολείου, κλπ.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι η μόνη δύναμη που, ως λαϊκή αντιπολίτευση, δεν συμβιβάστηκε και αντιτάχθηκε στις αντιλαϊκές πολιτικές και αγωνίστηκε για την ανατροπή τους.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  1. ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  2. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΛΑΖΑΡΟΥ
  3. ΓΚΕΡΤΣΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
  4. ΜΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του ΠΕΤΡΟΥ
  5. ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  6. ΜΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΕΣΤΗ
  7. ΜΠΙΖΗ – ΝΤΙΣΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  8. ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΟΥ ΜΥΡΤΩ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
  9. ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
  10. ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΟΥ ΙΣΜΗΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  11. ΣΩΤΗΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ
  12. ΤΣΙΓΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  13. ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΖΩΗ του ΦΙΛΟΚΡΑΤΗ