- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του βουλευτή Κωνσταντίνου Σέλτσα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Σήμερα, ημέρα ιστορικής μνήμης των εργατικών αγώνων, τιμούμε αυτούς τους αγώνες και καλούμαστε όλοι, ο καθένας από τη μεριά του, να συνεχίσουμε. Να συνεχίσουμε έναν αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

Στις μέρες μας οι εργαζόμενοι βρίσκουν πάλι τη χαμένη αξία της συλλογικότητας και χαιρετίζουμε προσπάθειες που αναπτύσσονται για ένα σύγχρονο υγιή συνδικαλισμό. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε το θεσμικό πλαίσιο να γίνει πιο ευνοϊκό για τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων. Γι’ αυτό η προσπάθεια επαναφοράς που γίνεται από την τωρινή κυβέρνηση οφείλει να συνεχιστεί με γρήγορο ρυθμό.

Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει οι άνθρωποι να δουλεύουν με καλύτερες συνθήκες, συνεπώς ο εργασιακός μεσαίωνας που προσπαθούν εδώ και χρόνια να επιβάλλουν οι δυνάμεις της συντήρησης είναι εντελώς αναχρονιστικός και βλαπτικός για την κοινωνία. Οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας οφείλουν να συνεχίσουν ανεπηρέαστες στην κατεύθυνση της προόδου και της δίκαιης ανάπτυξης και αυτό θα κάνουν.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά.

Με εκτίμηση

Ο Βουλευτής Φλώρινας

Κωνσταντίνος Σέλτσας