- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Τα αντικείμενα αφηγούνται ιστορίες» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με θέμα «Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», η Εφ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, οργανώνει στις 21 Μαΐου 2019, κατά τις ώρες 9:00-13:30, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα αντικείμενα αφηγούνται ιστορίες» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα μουσειακά αντικείμενα και μέσα από μια βιωματική προσέγγιση, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της αφήγησης, να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες, εμπνευσμένες από τα εκθέματα του Μουσείου.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος οι μαθητές, με τη βοήθεια της αρχαιολόγου – μουσειολόγου της Εφορείας κ. Ε. Ναούμ, θα ερευνήσουν συγκεκριμένα εκθέματα, θα αντλήσουν από αυτά τις απαραίτητες πληροφορίες και στη συνέχεια, με την καθοδήγηση της κ. Α. Βακάλη, μέλους Ε.Δι.Π. Δημιουργικής Γραφής του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας, θα συγγράψουν  ιστορίες σχετικά με αυτά.

Υπεύθυνη δράσης: Ναούμ Ελπινίκη δρ. αρχαιολογίας-μουσειολόγου ΕΦΑ. Φλώρινας

Δήλωση συμμετοχής: 6972622453