- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το πέταγμα του Γρηγόρη

Η Γυμναστική Ένωση Φλώρινας βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να συγχαρεί ολόθερμα τον αθλητή της Χάσο Γρηγόρη , ο οποίος κατάφερε να απογειωθεί στα 2 μέτρα στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ελλάδας- Κύπρου 2019 και να κατακτήσει τη 2η θέση στο ύψος. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο Χάσος έκανε ακριβώς την ίδια επίδοση με τον Κύπριο και κατά δύο χρόνια μεγαλύτερό του αθλητή που η πρώτη του επιτυχημένη προσπάθεια στα 2μ. τον έφεραν στην 1η θέση και η δεύτερη επιτυχημένη προσπάθεια του Χάσου στην 2η θέση.

Το «πέταγμα» αυτό του Γρηγόρη αποτελεί μια πολυεπίπεδη νίκη. Είναι μια προσωπική νίκη του αθλητή που αποτελεί πια ένα θετικό πρότυπο για τους συνομηλίκους του. Είναι η νίκη του χαρισματικού αθλητή και του εξαιρετικού προπονητή του κ. Κεσίδη Στέλιου. Οι δυο τους αποτελούν ένα φοβερό δίδυμο. Ένας αθλητής που προσπαθεί σκληρά και ένας προπονητής που με την άρτια τεχνική καθοδήγησή του απογειώνει τον αθλητή. Η νίκη των δύο σηματοδοτεί μια δύσκολη και λαμπρή πορεία, μια που ο Γρηγόρης με το πέταγμα του βρίσκεται ήδη στην 1η θέση Πανελλαδικά, έχοντας την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στους Παίδες.

Είναι η νίκη της σοβαρής συνεργασίας δύο συλλόγων στίβου. Πίσω από αυτό το επιτυχημένο δίδυμο υπάρχει η σοβαρή και χρόνια συνεργασία της Γυμναστικής Ένωσης Φλώρινας με τον ΠΑΣ Φλώρινας, μια που ο αθλητής ανήκει στη ΓΕΦ και ο κ. Κεσίδης Στέλιος είναι προπονητής του ΠΑΣ. Είναι μια συνεργασία που στηρίζεται σε γερές βάσεις, που προσπαθεί να σταθεί επάξια στους αθλητές σμιλεύοντας σώμα και ήθος και που απέδειξε ότι μπορεί να πετύχει, πηγαίνοντας κόντρα σε όσους του χώρου προσπάθησαν να υπονομεύσουν καταστάσεις.

Είναι η νίκη της τοπικής κοινωνίας της Φλώρινας, μια που η πόλη μας , κατεξοχήν χειμερινή πόλη, δεν ευνοεί λόγω της μεγάλης διάρκειας του χειμώνα την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών.

Είναι η νίκη που έρχεται από την στήριξη τόσο του Δήμου, όσο και της Περιφέρειας που εδώ και χρόνια είναι αρωγοί της προσπάθειάς μας.

Είναι η νίκη…

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην οικογένεια του Γρηγόρη που τον στηρίζει, έτσι ώστε να ανοίξει κι άλλο τα φτερά του.