- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

1η θέση για το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Το έργο των μαθητών και μαθητριών μας «Αυτόνομο αποχιονιστικό μηχάνημα για τον καθαρισμό σχολικών αυλών», διακρίθηκε με την πρώτη θέση στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων, στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2018-2019. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την πορεία του έργου, την έρευνα, τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τον προγραμματισμό του στην σελίδα του ομίλου μας. Όλο το υλικό μας προσφέρεται ελεύθερα υπό την άδεια χρήσης GNU General Public License v3.0.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (https://robotics.ellak.gr/) διοργανώνεται από 30 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ιδρύματα και κοινωφελείς  φορείς και 115 ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας και την Κύπρο. Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα.

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στον φετινό Διαγωνισμό με την στήριξη των εκπαιδευτικών τους και πειραματίστηκαν μαθαίνοντας με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Στην 1η φάση του Διαγωνισμού συμμετείχαν 243 ομάδες με 1458 μαθητές και  364 εκπαιδευτικούς, ενώ την 2η φάση ολοκλήρωσαν επιτυχώς 104 ομάδες με 624 μαθητές και 156 εκπαιδευτικούς.

Στο https://robotics.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλες τις ιδέες που  υλοποίησαν οι μαθητές και διαθέτουν με ελεύθερες άδειες χρήσης ώστε να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό από όλα τα σχολεία.

Όλα τα έργα των ομάδων που ολοκληρώθηκαν ήταν εξαιρετικά. Τα έργα των ομάδων που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την σύλληψη της ιδέας και την υλοποίηση της, για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας ώστε να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Ομίλου μας που συνέλαβαν την ιδέα του έργου και προχώρησαν στην υλοποίηση του από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός Γιάννης Αρβανιτάκης