- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Aφιέρωμα στο Copa America 2019

Όλα όσα θα ήθελες να γνωρίζεις για το Copa America 2019 που μόλις ξεκίνησε

H στιγμή που περιμένουν οι απανταχού φίλοι του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου έχει φτάσει! Το Copa America ξεκίνησε μόλις και είναι έτοιμο να χαρίσει στιγμές μαγείας και απόλαυσης του ποδοσφαίρου, όπως μόνο οι κάτοικοι αυτής της γωνιάς της γης μπορούν να το κάνουν. Όπως πάντα, τα προγνωστικά του Betmasters είναι εδώ για να μας καθοδηγήσουν σε μία ακόμα σημαντική διοργάνωση.

H Διοργάνωση

Το φετινό Copa America διεξάγεται στα γήπεδα της Βραζιλίας από 14 Ιουνίου μέχρι 7 Ιουλίου και θα είναι η 46η έκδοση της διοργάνωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της CONMEBOL. Τον τίτλο της υπερασπίζεται η Χιλή, η οποία μάλιστα είναι κάτοχος δύο συνεχόμενων τροπαίων, έχοντας κατακτήσει τις διοργανώσεις του 2015 και του 2016.
Λαμβάνουν μέρος συνολικά 12 ομάδες, οι οποίες έχουν χωριστεί σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Οι δέκα από αυτές είναι κλασικά από τη Λατινική Αμερική και οι δύο (Κατάρ και Ιαπωνία) είναι προσκεκλημένες της διοργανώτριας αρχής.

Στη φάση των ομίλων, οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους από μία φορά και μετά το πέρας των τριών αγωνιστικών οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στην προημιτελική φάση και τις ακολουθούν οι δύο καλύτερες τρίτες. Από εκεί και πέρα τα ματς είναι νοκ άουτ και αν στα προημιτελικά υπάρξει ισοπαλία στην κανονική διάρκεια, τότε ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Στα ημιτελικά, στον μικρό και στον μεγάλο τελικό στην ίδια περίπτωση ακολουθεί ημίωρη παράταση και μετά -αν χρειαστεί- πέναλτι.

Οι Ομάδες

Α’ Όμιλος

Βραζιλία

Η Βραζιλία διοργανώνει το Copa America μετά από 30 χρόνια ξανά και μπαίνει σε αυτό το τουρνουά με σκοπό να συνεχίσει την παράδοση που λέει ότι όποτε είναι οικοδέσποινα κατακτά και το τρόπαιο. Αυτό έκανε και τις τέσσερις φορές, δηλ. τα έτη 1919, 1922, 1949 και 1989.

Προπονητής φυσικά είναι ο Τίτε, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα στα προκριματικά του περασμένου Μουντιάλ και πραγματικά την εκτόξευσε αγωνιστικά.

Μετά τον τραυματισμό του Νεϊμάρ, δεν υπάρχει ξεκάθαρος ηγέτης στο ρόστερ, όμως αυτό αποτελείται από μια πλειάδα παικταράδων, όπως οι Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Κασεμίρο, Κουτίνιο, Φιρμίνο και Γκάμπριελ Ζεσούς, οι οποίοι μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ της Ρωσίας θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο, το οποίο θα είναι το ένατο στην ιστορία της «σελεσάο».

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3) : Άλισον – Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς – Κασεμίρο, Κουτίνιο, Αρτούρ – Φιρμίνο, Ζέσους, Ριτσάρλισον

Εκτίμηση

Αν δούμε την ποιότητα αυτής της ομάδας, αλλά και ταυτόχρονα λάβουμε υπόψη μας την παράδοση, τότε αξίζει να ασχοληθούμε με το 2,20 της κατάκτησης του τροπαίου από τη Βραζιλία.

Βολιβία

Η Βολιβία στα γήπεδα της Βραζιλίας θα προσπαθήσει αρκετά για να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά και μακριά από το… αγαπημένο της υψόμετρο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, βέβαια, ότι τη μοναδική κατάκτηση τροπαίου στην ιστορία της την πέτυχε εντός έδρας το 1963 με σύμμαχο την πόλη της Λα Παζ.

Προπονητής της «Λα Βέρντε» είναι ο 55χρονος Εντουάρντο Βιγέγας και κάθεται στον πάγκο από το Φεβρουάριο του 2019, μετρώντας τρεις ήττες και μία ισοπαλία σε τέσσερα ματς.

Καλύτερος παίκτης της ομάδας είναι ο φορ της κινεζικής SJZ Ever Bright Mαρσέλο Μάρτινς Μορένο, ο οποίος είναι γνωστός στους Βραζιλιάνους από το πέρασμά του από τις Κρουζέιρο, Φλαμένγκο και Γκρέμιο. Με την εθνική μετράει 72 συμμετοχές, στις οποίες έχει πετύχει 17 τέρματα.

Πιθανή Ενδεκάδα (4-4-1-1) : Λαμπέ – Ντ. Μπεχαράνο, Γιουσίνο, Χακίμ, Μ. Μπεχαράνο – Σουμασέρο – Χουστινιάνο, Γκαλίνδο, Σααβένδρα – Ραούλ Κάστρο – Μαρσέλο Μάρτινς

Εκτίμηση

Θεωρητικά η Βολιβία είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Δεν της δίνω καμία τύχη για πρόκριση, οπότε το μόνο που θα πόνταρα είναι να μαζέψει 1 βαθμό μετά από τις τρεις αγωνιστικές σε απόδοση 3,75.

Βενεζουέλα

Πρόκειται για μία από τις δύο ομάδες της Λατινικής Αμερικής (η άλλη είναι το Εκουαδόρ) που δεν έχει κατακτήσει ποτέ στην ιστορία της τίτλο Copa America και μπαίνει σε αυτήν τη διοργάνωση με σκοπό να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί. Βέβαια, πρόκειται ίσως για την πιο αντιεμπορική ομάδα του τουρνουά, αφού αρέσκεται περισσότερο στο σκληρό και κλειστό παιχνίδι, καταστρέφοντας κυρίως την ανάπτυξη του αντιπάλου.

Στον πάγκο κάθεται από τον Απρίλιο του 2016 ο Ράφαελ Ντουνταμέλ, ο οποίος προηγουμένως είχε θητεία στην Εθνική Ομάδα U20 της χώρας του.

Ηγέτης της ομάδας είναι ο φορ Σάλομον Ροντόν, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της Νιούκαστλ και τη χρονιά που πέρασε είχε 12 γκολ σε 33 συμμετοχές.

Πιθανή Ενδεκάδα (4-4-2) : Φαρινές – Ροζάλες, Ερνάντες, Οσόριο, Βιλανουέβα – Ρινκόν, Μορένο, Ερέρα, Μουρίγιο – Ρόντον, Ματσίς

Εκτίμηση

Δεν ξέρω αν η Βενεζουέλα θα είναι στη δυάδα, όμως με βάση τις αντιπάλους της θεωρώ ότι μπορεί να πετύχει πάνω από τρία γκολ στον όμιλο. Το ενδεχόμενο αυτό πληρώνει με 2,65.

Περού

Με… φόρα έρχεται το Περού σε αυτό το Copa America, ύστερα από τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Ρωσίας, κάτι που συνέβη ύστερα από 36 ολόκληρα χρόνια! Το καλό με τους «Ίνκας» είναι πως στις τελευταίες 8 διοργανώσεις έχουν καταφέρει να προκριθούν στη νοκ άουτ φάση, όμως όνειρο όλων πίσω στην πατρίδα είναι η κατάκτηση του τίτλου, κάτι που έχει συμβεί δύο φορές στο παρελθόν, το 1939 και το 1975.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Αργεντινός Ρικάρντο Γκαρέκα, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο από το Φεβρουάριο του 2015, ενώ στο παρελθόν έχει προπονήσει τις Βελέζ Σάρσφιλντ και Παλμέιρας.

Φυσικά, αστέρι και ηγέτης του Περού δεν είναι άλλος από τον 35χρονο φορ Πάουλο Γκερέρο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη Βραζιλία, ενώ πέρασε και από τη Μπουντεσλίγκα με τα χρώματα του Αμβούργου και της Μπάγερν Μονάχου.

Πιθανή Ενδεκάδα (4-4-2) : Γκαγιέσε – Αντβίνκουλα, Αραούχο, Αμπράμ, Τραούσο – Καρίγιο, Τάπια, Γκονζάλες, Κουέβα – Ρουϊντίας, Γκερέρο

Εκτίμηση

Το Περού διαθέτει μεγάλη ποιότητα μεσοεπιθετικά, ενώ και τα μπακ του με την ταχύτητά τους μπορούν να βγάλουν την μπάλα με πολύ ευκολία μπροστά. Πιστεύω ότι εύκολα θα ξεπεράσουν τα 4 γκολ στα τρία ματς του ομίλου.

Β’ Όμιλος

Αργεντινή

Πρόκειται για μία από τις… ατραξιόν της διοργάνωσης. Η «αλμπισελέστε» των πολλών αστέρων πάντα ξεκινάει με βλέψεις για την κατάκτηση των τουρνουά που παίρνει μέρος, όμως πάντα κάτι χαλάει στο τέλος ή… στην αρχή. Ένα «φάντασμα» πλανιέται πάνω από τη χώρα και αυτό είναι του Ντιέγκο Μαραντόνα. Μπορεί να έχει κατακτήσει 14 τίτλους Copa America, όμως η τελευταία φορά ήταν 26 χρόνια πίσω στο Εκουαδόρ (1993)!

Στον πάγκο κάθεται ο 41χρονος Λιονέλ Σκαλόνι, ο οποίος αρχικά ανέλαβε ως υπηρεσιακός μετά την απομάκρυνση του Σαμπαόλι πέρσι, όμως τελικά η ομοσπονδία τον έκανε μόνιμο τεχνικό της «Αλμπισελέστε». Αυτή είναι η πρώτη ομάδα που προπονεί ποτέ στην καριέρα του, οπότε καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο είναι το τεστ τόσο για τον ίδιο, όσο και για αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν.

Ηγέτης της ομάδας είναι αδιαμφισβήτητα ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μπορεί να θεωρείται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, όμως μεγάλο του απωθημένο είναι η κατάκτηση ενός τροπαίου με την εθνική του ομάδα. Προέρχεται από καταπληκτική σεζόν με τη Μπαρτσελόνα, όπου σε 50 εμφανίσεις μέτρησε 51 γκολ και 22 τελικές πάσες!

Πιθανή Ενδεκάδα (4-3-3) : Αρμάνι – Σαράβια, Οταμέντι, Πετσέλα, Ακούνια – Ροντρίγκεζ, Πιζάρο, Λο Σέλσο – Μέσι, Αγουέρο, Σουάρες

Εκτίμηση

Την έχουμε εμπιστευτεί στα προηγούμενα τουρνουά και μας πρόδωσε όλες τις φορές. Πιστεύω ότι ίσως τώρα έχει φτάσει η ώρα της αν εμφανιστεί σοβαρή και μετρημένη. To 4,50 είναι αρκετά καλή απόδοση για κατάκτηση.

Κολομβία

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι η πιο σοβαρή ομάδα του ομίλου και αυτή που θα πάρει την πρώτη θέση. Οι «καφετέρος» το έδειξαν και με την καλή πορεία που είχαν στο πρόσφατο Μουντιάλ και σε αυτή τη διοργάνωση θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα κατάκτησης μετά τα δύο φαβορί Βραζιλία και Αργεντινή. Το μοναδικό Copa America που κατέκτησε η Κολομβία ήταν αυτό του 2001.

Στον πάγκο της ομάδας κάθεται από το Φεβρουάριο του 2019 ο γνωστός Πορτογάλος Κάρλος Κεϊρόζ, ο οποίος πέρσι οδήγησε το Ιράν στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Αποτελεί το δεύτερο Ευρωπαίο τεχνικό της διοργάνωσης και θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα του όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Αστέρι της ομάδας παραμένει στα 27 του χρόνια ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει η χώρα. Με τη φανέλα της Μπάγερν πραγματοποίησε καλή σεζόν, έχοντας 20 συμμετοχές και 7 τέρματα.

Πιθανή Ενδεκάδα (4-3-3) : Bάργκας – Αρίας, Μίνα, Σάντσες, Μπόρχα – Λέρμα, Χάμες Ροντρίγκες, Μπάριος – Ζαπάτα, Φαλκάο, Μουριέλ

Εκτίμηση

Όπως προείπα, θεωρώ την Κολομβία την πιο σοβαρή και σταθερή ομάδα του δεύτερου ομίλου, οπότε δε βλέπω καθόλου απίθανο να πάρει την πρώτη θέση. Το 2,60 είναι μια χαρά.

Παραγουάη

Αποτελεί μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Λατινικής Αμερικής τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, αφού έχει φτάσει τουλάχιστον ως τα ημιτελικά σε δύο από τις τρεις τελευταίες διοργανώσεις Copa America (τελικό το 2011 και ημιτελικό το 2015), ενώ κατά το παρελθόν το έχει κατακτήσει δύο φορές (1953 και 1979).

Προπονητής της Παραγουάης είναι ο Αργεντινός Εντουάρντο Μπερίσο. Ο 48χρονος τεχνικός έκανε όνομα στον πάγκο της Θέλτα για την τριετία 2014-2017, ενώ στη συνέχεια πέρασε και από τις Σεβίλλη και Μπιλμπάο. Ανέλαβε την Παραγουάη το Φεβρουάριο του 2019 και η συμμετοχή στο Copa America αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο.

Καλύτερος παίκτης της Παραγουάης είναι ο Όσκαρ Καρντόσο, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στη Μπενφίκα, ενώ πέρασε και από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2016-2017. Τα τελευταία δύο χρόνια επέστρεψε στην πατρίδα του και αγωνίζεται με τα χρώματα της Λιμπερτάδ.

Πιθανή Ενδεκάδα (4-3-3) : Aγκιλάρ – Εσκομπάρ, Βαλμπουενά, Βαλντές, Ιβάν Τόρες – Μ. Ρόχας, Ρ. Ρόχας, Ορτίθ – Ιτούρμπε, Καρντόσο, Ντομίνγκεζ

Εκτίμηση

Με Αργεντινή και Κολομβία στον όμιλο, λογικά, η Παραγουάη πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει τη δυάδα, όμως θα παλέψει για την τρίτη θέση που μπορεί να της δώσει την πρόκριση.

Κατάρ

Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή για το Κατάρ σε ένα Copa America και αποτελεί την πρώτη Αραβική χώρα που θα πάρει μέρος στη διοργάνωση ύστερα από πρόσκληση της διοργανώτριας αρχής. Ευκαιρία να αποκτήσει κύρος η ομάδα στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, ενόψει μάλιστα της διοργάνωσης του ερχόμενου Μουντιάλ. H oμάδα του Κατάρ είναι επίσης η κάτοχος του Κυπέλλου Ασίας, νικώντας στον τελικό την Ιαπωνία.

Στον πάγκο του Κατάρ βρίσκεται ο Ισπανός Φέλιξ Σάντσες, ο οποίος έχει περάσει όλη την καριέρα του ως τώρα στις εθνικές ομάδες της χώρας, έχοντας προπονήσει την U19, την U20 και την U23.

Tο μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Αλ-Χαϊντός. Ο 29χρονος μέσος έχει αγωνιστεί μόνο με τη φανέλα της Αλ Σαντ σε όλη του την καριέρα, ενώ με την εθνική ομάδα της χώρας του μετράει 119 συμμετοχές και 26 γκολ.

Πιθανή Ενδεκάδα (4-3-3) : Αλ Σιμπ – Ρο Ρο, Μαντίμπο, Σαλμάν, Χασάν – Χατέμ, Αλ-Χαϊντός, Αλ-Χαϊρί – Αλί Αφίφ, Ακράμ Αφίφ, Αλί

Εκτίμηση

Λογικά το Κατάρ έρχεται σε αυτή τη διοργάνωση για την… εμπειρία. Πιθανότατα θα αποτελέσει τη χειρότερη ομάδα του δεύτερου ομίλου και θα αποκλειστεί. Κάτι άλλο εκτός από αυτήν την εξέλιξη θα θεωρηθεί έκπληξη.

Γ’ Όμιλος

Ουρουγουάη

Πρόκειται για την πολυνίκη του θεσμού με 15 συνολικά κατακτήσεις Copa America. Η τελευταία ήταν πριν 8 χρόνια και φέτος η «σελέστε» μπαίνει με βλέψεις κατάκτησης του τίτλου.

Στον πάγκο βρίσκεται από το 2006 ο εμβληματικός Όσκαρ Ταμπάρες. Στα 72 του χρόνια, ο πολύπειρος τεχνικός αποτελεί τον μακροβιότερο προπονητή σε μια εθνική ομάδα και σίγουρα κορυφαία του στιγμή ήταν η κατάκτηση του Copa America το 2011. Στον πάγκο μετράει 164 ματς, έχοντας σχεδόν νικήσει στα μισά από αυτά.

Αστέρι της ομάδας είναι ο φορ Λουίς Σουάρες, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της «σελέστε» με 55 γκολ σε 106 συμμετοχές. Μάλιστα, φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας με τη Μπαρτσελόνα, πετυχαίνοντας 25 τέρματα σε 49 ματς.

Πιθανή Ενδεκάδα (4-3-1-2) : Μουσλέρα – Γκονζάλες, Χιμένες, Γοδίν, Σαράτσι – Βετσίνο, Μπετανκούρ, Τορέιρα – Περέιρο – Καβάνι, Λουίς Σουάρες

Εκτίμηση

Η Ουρουγουάη αποτελεί την καλύτερη ομάδα του τρίτου ομίλου και θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να τερματίσει στην κορυφή. Το 1,90 είναι τίμιο.

Χιλή

Η Χιλή μπαίνει στο φετινό Copa America ως η κάτοχος των δύο προηγούμενων διοργανώσεων και αυτό σίγουρα προσδίδει κύρος, αλλά και βάρος στην ομάδα να τα πάει όσο καλύτερα μπορεί. Πολύ δύσκολο βέβαια να συνεχιστεί κάτι ανάλογο, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας της «ρόχα» φτάνει τα 32 και η απορία που γεννάται εύλογα είναι πως θα τα βγάλει πέρα μέχρι το τέλος.

Προπονητής της ομάδας από τον Ιανουάριο του 2018 είναι ο Κολομβιανός Ρεϊνάλδο Ρουέδα. Η Χιλή είναι η τέταρτη εθνική που κοουτσάρει μετά τις Κολομβία, Ονδούρα και Εκουαδόρ, ενώ σε συλλογικό επίπεδο έχει περάσει και από τους πάγκους των Κορτουλούα, Μεντεγίν, Ατλέτικο Νασιονάλ και Φλαμένγκο.

Ηγέτης της ομάδας είναι ο Αλέξις Σάντσες, ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που έχει βγάλει η Χιλή. Η παρουσία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα με τις Ουντινέζε, Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ και Μάν. Γιουνάιτεντ είναι αξιοθαύμαστη μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα ο 30χρονος φορ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας με 41 γκολ σε 124 συμμετοχές.

Πιθανή Ενδεκάδα (4-2-3-1) : Aρίας – ‘Ισλα, Μεδέλ, Μαριπάν, Μένα – Αράνγκις, Πούλγκαρ – Αλέξις Σάντσες, Βιδάλ, Ερνάντες – Καστίγιο

Εκτίμηση

Δεν ξέρω πόσο μακριά θα φτάσει η Χιλή σε αυτό το Copa America, όμως έχει την ποιότητα να τερματίσει πίσω από την Ουρουγουάη. Το φόρκαστ αυτό πληρώνει με απόδοση 2,55.

Εκουαδόρ

Το Εκουαδόρ μαζί με τη Βενεζουέλα αποτελούν τις δύο μοναδικές ομάδες που δεν έχουν καταφέρει ποτέ στην ιστορία τους να κατακτήσουν ένα Copa America. Στον όμιλο… φωτιά που έχει κληρωθεί θα τα δώσει όλα καταρχάς για να διασφαλίσει την τρίτη θέση και μετά όπου βγει. Καλύτερες στιγμές για το Εκουαδόρ αποτελεί η 4η θέση που κατέκτησε το 1959 και το 1993.

Προπονητής της ομάδας από τον Αύγουστο του 2018 είναι ξανά ο Ερνάν Γκόμες. Ο Κολομβιανός είχε καθίσει στον πάγκο και την πενταετία 1999-2004. Χαρακτηριστικά, ο 63χρονος είναι ο μόνος τεχνικός που έχει οδηγήσει τρεις διαφορετικές εθνικές ομάδες στα νοκ άουτ ενός Μουντιάλ.

Ηγέτης του Ισημερινού είναι ο Ένερ Βαλένσια. Ο 29χρονος φορ βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια στην μεξικανική Τίγκρες, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Με τη φανέλα της εθνικής ομάδας έχει πετύχει 28 τέρματα σε 47 εμφανίσεις, όντας ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας πίσω από τον Αγκουστίν Ντελγκάδο που έχει τρία περισσότερα.

Πιθανή Ενδεκάδα (4-1-4-1) : Nτομίνγκες – Παρέδες, Ατσιλέρ, Αρεάγκα, Μπ. Καϊσέδο – Γκρουέθο – Ρενάτο Ιμπάρα, Μέντες, Ορεχουέλα, Ρομάριο Ιμπάρα – Βαλένσια

Εκτίμηση

Με δεδομένο ότι Ουρουγουάη και Χιλή θα έχουν καπαρώσει τις δύο πρώτες θέσεις μετά τις τρεις αγωνιστικές, το Εκουαδόρ θα δώσει μάχη με την Ιαπωνία για την τρίτη θέση που μπορεί να το φέρει στα προημιτελικά.

Ιαπωνία

Η Ιαπωνία είναι η δεύτερη προσκεκλημένη ομάδα της CONMEBOL μετά το Κατάρ. Οι Ιάπωνες είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της Ασίας με 4 κατακτήσεις του Ασιατικού Κυπέλλου, όμως στην πιο πρόσφατη διοργάνωση έχασαν στον τελικό από το Κατάρ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που oι «σαμουράι» θα πάρουν μέρος σε ένα Copa America, ύστερα από την παρουσία τους το 1999 στα γήπεδα της Παραγουάης.

Στον πάγκο κάθεται ως πρώτος προπονητής μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας ο Χατζίμε Μοριγιάσου. Ο 50χρονος έχει περάσει την περισσότερη προπονητική του καριέρα στη Χιροσίμα, με την οποία έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ενώ έχει και εμπειρία από την εθνική U20 της Ιαπωνίας.

Αστέρι των Ασιατών είναι ο Σίνζι Οκαζάκι, ο οποίος στα 33 του χρόνια παραμένει ένας επικίνδυνος επιθετικός. Πάντως, οι αρκετοί τραυματισμοί που αντιμετώπισε μέσα στη σεζόν τον κράτησαν πολύ χαμηλά, σκοράροντας μόλις ένα γκολ σε 26 ματς με τη Λέστερ. Όσον αφορά στην εθνική ομάδα είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της με 50 γκολ σε 116 εμφανίσεις.

Πιθανή Ενδεκάδα (4-4-2) : Kαβασίμα – Ιτακούρα, Χάρα, Τομιγιάσου, Ουέντα – Ίτο, Βατανάμπε, Σιμπασάκι, Νακατζίμα – Μαέντα, Οκαζάκι

Εκτίμηση

Όπως είπαμε και παραπάνω. Η Ιαπωνία θα παλέψει για την τρίτη θέση με το Εκουαδόρ και… όπου της βγει.