- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δράση καθαριότητας στην παραλία της Γιάντας στις Πρέσπες

Την Κυριακή 6 Ιουνίου μέλη της Κοιν.Σ.Επ “Φύση και Πολιτισμός” (wildlifeandculture.com) και εθελοντές μαζεύτηκαν στον δήμο Πρεσπών και συγκεκριμένα στην ερημική Παραλία της Γιάντσας, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ψαράδες, για να την καθαρίσουν από τον μεγάλο όγκο πλαστικών σκουπιδιών τα οποία καταλήγουν εκεί αφού ο αέρας τα παρασέρνει μέσα από την λίμνη.

Μέσα σε μόλις 90 λεπτά κατάφεραν και μάζεψαν πάνω από 100 κιλά πλαστικά σκουπίδια. Τα 19 τσουβάλια μεγάλου μεγέθους που είχαν στην κατοχή τους δεν ήταν αρκετά για να χωρέσουν ολόκληρο τον όγκο των σκουπιδιών και έτσι σύντομα θα προγραμματιστεί και δεύτερη δράση καθαριότητας στο ίδιο σημείο για να μπορέσει αυτή η πανέμορφη παραλία να αποκτήσει την εικόνα που της αξίζει.

Η Κοιν.Σ.Ε «Φύση και Πολιτισμός» στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων και εθελοντισμού, θέλει να συμβάλει στην προστασία γενικά του περιβάλλοντος και ειδικά του εθνικού πάρκου Πρεσπών με πρακτικές καθαριότητας, μείωσης απορριμμάτων, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης διαφόρων προϊόντων και υλικών . Με την δράση αυτή κάνει την αρχή μίας μεγάλης προσπάθειας η οποία έχει δύο σκοπούς, πρώτον να απαλλάξει το Εθνικό πάρκο των Πρεσπών από σκουπίδια τα οποία μολύνουν το περιβάλλον γενικότερα και χαλάνε την εικόνα του μοναδικού τοπίου της περιοχής και δεύτερον να ενεργοποιήσει το αίσθημα της προστασίας του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την διάθεση για εθελοντισμό.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Μαρμαρίδης